ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

 

Ο καθένας ό, τι θέλει, λέει. Γιατί να κάνει το κορόιδο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Και «πάσης» Ελλάδος, μην το λησμονούμε αυτό.

Δεν τα φοράει τζάμπα τα ράσα, ούτε τα σιδερικά κρέμονται τζάμπα από το λαιμό του αρχιεπισκόπου. Στριμόκωλα τα πράγματα για την Ελλάδα, δηλαδή για τους Έλληνες κι είπε τη μεγάλη κουβέντα ο Ιερώνυμος.

«Να τους δώσουμε πνεύμα, όχι αίμα στους δανειστές μας». Πονηρός ο βλάχος. Η συμφωνία είναι να σε δανείζουν με λεφτά και να ξεχρεώνεις με λεφτά, όχι με παστουρμά και χαλβά. Δεν σε δανείζανε αίμα οι άνθρωποι και γι' αυτό δεν ζητάνε πίσω αίμα. Τα λεφτουδάκια τους θέλουν πίσω.

Όχι, λέει, ο αρχιεπίσκοπος. Να τους δώσουμε αυτό που... δεν έχουμε. Φοβερή εξήγηση. Που, δηλαδή, να το βρούμε το... πνεύμα για τους το δώσουμε; Και ρωτάς αν οι δανειστές γουστάρουν να ξεπληρωθούν με... πνεύμα, το αρχαίο και αθάνατο.

Ωραίο μπαλαμούτι κι αυτό. Να κάνει εξαγωγή πνεύματος η Ελλάδα. Έξοχη... πνευματική πρόταση! Λες και το πνεύμα αγοράζεται. Εξαγοράζεται. Λες κι όποιος έχει πνεύμα, από κάπου το αγόρασε, το εξαγόρασε.

Τι περιμένεις να σου πει ο άνθρωπος. Παπάς είναι. Παπατζήδικα πράγματα θα αμολύσει. Και θα του πουν μπράβο. Ενώ θα συλλάβουν τον άλλονα αν για πάρτη του κι όχι για να χασισώσει άλλον, καλλιεργεί στην αυλή του ένα χασισόδεντρο.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοί είναι οι δικοί μου ήρωες