ΟΥΤΕ ΝΑΝΟΣΕΚΟΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ!

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Ανεξάρτητα απο τις εκάστοτε αριστερόστροφες ή δεξιόστροφες κυβερνήσεις, ο μόνος τρόπος που έχουμε για να την βγάλουμε καθαρή στο εξής, είναι η αυτοοργάνωση και οι τοπικές ομαδικές/κοινοτικές πρωτοβουλίες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει: δομές αλληλεγύης με ειδικό και συγκεκριμένο χαρακτήρα, ανταλλακτική οικονομία, Τράπεζες Χρόνου, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις με μέλη άνεργους, περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες με πράσινο επιχειρηματικό χαρακτήρα και πολιτιστικές-καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες τοπικά, διαλογιστικές ομάδες, ομάδες πνευματικού ακτιβισμού.

Από το μικρό μόνο μπορούμε να επηρεάσουμε το μεγάλο, το σύνολο. Αυτή είναι η αληθινή δημιουργική συλλογική μας ευκαιρία και όπως, ήδη, ξέρουν καλά κάποιοι, κάθε κρίση κρύβει μια ευκαιρία.

Προσωπικά δεν σκοπεύω να δώσω ούτε ένα νανοσεκόντ του χρόνου της ζωής μου, κάνοντας πόλεμο με τους επαγγελματίες πολιτικούς. Επιλέγω να αξιοποιώ τον χρόνο και την ενέργεια μου δημιουργώντας , εμπνέοντας , καλλιεργώντας μιαν άλλη αντίληψη για την οικονομία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την συνύπαρξη των ανθρώπων με αλληλεγγύη.

Οσοι πιστοί προσέλθετε! Και φτιάξτε τις ομάδες και τα σχήματα εκείνα, με τους δικούς σας ανθρώπους, που θα σας κανουν να νιώθετε χαρά , ενθουσιασμό, ολοκλήρωση και θα φέρνουν γέλιο, αισιοδοξία και θα κάνουν την διαφορά στη ζωή την δική σας και των γύρω σας...

Διαβάστε ακόμα:

Εδώ και τώρα κάθαρση από την κόπρο του Αυγεία