ΟΙ GAY ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ: YOU ARE OUR PRESIDENT!

 

Δεν ήταν δυνατόν να μην περάσει και στη συντηρητική Αμερική ο γάμος των ομοφυλόφιλων. Σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ, πλέον. Ζήτημα χρόνου. Χρόνων. Δεκαετιών. Πιθανόν να νομιμοποιούνταν ο γάμος λεσβίας με λεσβία, άνδρα gay μ' άλλον άνδρα gay, μετά από πέντε χρόνια, 12, 19 χρόνια. Ήταν, ας πούμε, στο πρόγραμμα.

Το ίδιο θα συμβεί και στην Ρωσία. Είπαμε, ζήτημα χρόνων. Σήμερα ο Πούτιν το αποκλείει. Αύριο, όμως, με Πούτιν, χωρίς αυτόν στην εξουσία, θα περάσει και σ' αυτήν την μεγάλη χώρα το αίτημα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.

Κληρώθηκε ο Ομπάμα να γίνει επί προεδρίας του η μεγάλη δικαίωση των gay. Μιλάνε οι καιροί, η πίεση των καιρών, όχι τα πρόσωπα. Πολύ περισσότερο τα πολιτικά πρότυπα. Τα οποία ποτέ των ποτών δεν βγαίνουν μπροστά και πάντα ακολουθούν την πραγματικότητα.

Είναι πραγματικότητα οι ομοφυλόφιλοι. Πάντα ήταν, όμως σήμερα, όλο και περισσότερο μεταπολεμικά κατακτούν κοινωνικά και πολιτικά τα δικαιώματά τους. Δεν είναι, λοιπόν, επιτυχία προσωπική του Ομπάμα, όπως την πιστώνουν σ' αυτόν οι gay, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Έγινε κι αυτό, λοιπόν. Εξώφυλλο στο γνωστό gay περιοδικό «Out» ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Όχι ότι είναι «δικός τους», αλλά ότι χάριν και σ' αυτόν πραγματοποιήθηκε το όνειρο των ομοφυλοφίλων. Να παντρεύονται, να ζευγαρώνουν νόμιμα.

«Our president» διαβάζεις στο «Out» και «Ally, Hero, Icon». Ο πρόεδρός μας, ο σύμμαχος, ο ήρωας, το ίνδαλμα. Για τον Ομπάμα όλα αυτά.

Διαβάστε ακόμα:

Η σχέση της Ματσούκα με τη Φρειδερίκη