ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13 ΦΥΛΑΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ

 

Τρίτη και 13, η πιο γρουσούζικη ημέρα του χρόνου. Έτσι λένε οι προληπτικοί. Είναι και η Παρασκευή και 13, η άλλη πιο κακότυχη ημέρα που πρέπει να φυλάγεσαι, μη σου συμβεί το κακό. Σήμερα, λοιπόν, φτύσε στον κόρφο σου, όχι μονάχα μια φορά, φτύσε δυο-τρεις, να σιγουρευτείς ότι δεν θα την πατήσεις, και άσε τους περίεργους να σε κουτσομπολέψουν ότι είσαι θύμα των δεισιδαιμονιών.

Τα ρίχνουμε όλα στον Θεό και καθαρίσαμε. Ότι ο παπούλης έφτιαξε τον κόσμο κι αυτός ο ίδιος είναι ο επικυρίαρχος του σύμπαντος. Σύμφωνοι, βολικό το παραμυθάκι, όμως στην πράξη εδώ και εκατομμύρια χρόνια βλέπουμε ότι δίπλα μας, πίσω μας, ακόμα και μπροστά μας κυκλοφορούν κάποιες άγνωστες, αόρατες, ασύλληπτες δυνάμεις που δεν μπορούμε να τις κάνουμε ζάφτι και πούστικα μας την φέρνουν. Δυνάμεις που δεν τις κουμαντάρει ο Θεός. Πώς, λοιπόν, να μην είναι επικίνδυνες κάποιες ημέρες, που σχετίζονται με τον καντέμικο αριθμό 13.

Δώδεκα ήταν οι Θεοί του Ολύμπου, όχι 13, ούτε 11. Τυχαίο; Δώδεκα οι Απόστολοι του Χριστού, 12 και οι Ιμάμηδες του Ισλάμ. Τυχαίο κι αυτό; Οι μήνες είναι 12, οι ώρες είναι 12 της νύχτας, 12 και της ημέρας, 12 τα ζώδια, 12 οι Άθλοι του Ηρακλέους. Φθάνει! Μην πάμε πιο πέρα.

Τυχαίο ότι το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται στον Αντίχριστο και στο Θηρίο; Ότι η κάρτα ταρώ με τον Θάνατο έχει το Νο13. Τυχαίο κι αυτό;
Φθάνεις στο 12, δεν πας στο 13, ποτέ. Συνεχίζεις πάλι από το Ένα, από το Νο1, κάνεις μια νέα αρχή.

Οι περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας και καταστροφής, ακόμα και οι σχετικές με τη τη Συντέλεια του κόσμου, το απόλυτο τέλος, έχουν μια σχέση με το Νο13. Κι όταν το 13 συναντιέται με Τρίτη και Παρασκευή, προσέχουμε. Φυλάμε τον κώλο μας.

Ημέρα Τρίτη έπεσε η Κωνσταντινούπολη, το 1453, που στο άθροισμα δίνει το Νο13. Τρίτη και 13 το 1204 οι Σταυροφόροι λεηλάτησαν την Κωνσταντινούπολη. Όλα έχουν την εξήγησή τους. Και, όπως λέγεται, ο μύθος και ο φόβος για το σκοτεινό και απειλητικό 13 ξεκίνησε από την προδοσία του Χριστού, από τον 13ο άνθρωπο του Μυστικού Δείπνου, τον Ιούδα. Ένδεκα οι Μαθητές του Δασκάλου, συν ο Δάσκαλος στη σούμα 12 και 13ος το κάθαρμα ο Ισκαριώτης.

Διαβάστε ακόμα:

Ο διάβολος στο κορμί