4.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ;

 

Και μετά σου λέει υπογεννητικότητα! Πως ρε κύριε να αποφασίσει ένα ζευγάρι να κάνει παιδιά όταν έχουμε φτάσει στο σημείο κάθε τοκετός να στοιχίζει πάνω από 4.000 ευρώ; Αποτέλεσμα κανείς να μην το τολμάει και επιπλέον –αν το αποφασίσουν- πολλές γυναίκες στη Ελλάδα λίγο πριν καλωσορίσουν στον κόσμο το μωρό τους, βρίσκονται σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας και μαύρου χρήματος.

Διάβαζα στην «Καθημερινή», την περίπτωση μιας γυναίκας που διηγιόταν μια ιστορία απόλυτης παράνοιας, παραλυτικής γραφειοκρατίας και εξωφρενικής διαφθοράς, μια ιστορία που φαίνεται ότι ζουν πολλές γυναίκες στην Ελλάδα σήμερα.

Η εν λόγω κοπέλα και ο σύζυγος της είναι στρατιωτικοί. Η πρώτη της εγκυμοσύνη δεν είχε πάει καλά. Το έμβρυο χάθηκε στον 3ο μήνα. Ο τότε γυναικολόγος της εργαζόταν σε δημόσιο μαιευτήριο, διατηρώντας παράλληλα και ιατρείο. «Μου έπαιρνε 60 ευρώ "μαύρα" σε κάθε δεύτερη επίσκεψη, ενώ το ιατρείο του δεν διέθετε ούτε υπέρηχο. Τελικά χρειάστηκε να κάνω απόξεση σε γνωστό μαιευτήριο δίνοντάς του 1.500 ευρώ "μαύρα", τα οποία θα μοιραζόταν όπως μου είπε με τη γιατρό που θα έκανε την ιστολογική εξέταση στο έμβρυο, και τον γενετιστή».

Διαβάστε όλη την εξωφρενική συνέχεια στο www.nikosonline.gr