ΑΠΟ SHOPPING ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ... ΚΕΦΙΑ

 

Ημέρες εορτών, πρώτα οι χριστουγεννιάτικες και καπάκι μετά οι πρωτοχρονιάτικες. Ημέρες κατ' εξοχήν οικογενειακές, και για να μη ξεχνιόμαστε, των δώρων στα δικά μας πρόσωπα, στα αγαπημένα, τα πολύ κοντiνά. Βιάζομαι να πω που ταξίδευσε η σκέψη μου...

Σε κάποιους αιώνες περασμένους που ήταν άγνωστη η καταναλωτική μανία, το shopping therapy και το ξεσάλωμα, και η επιδρομή στα μαγαζιά τις γιορταστικές ημέρες, παραμονές της αλλαγής του χρόνου. Σε κάποιους αιώνες που το δώρο στο παιδί, στον φίλο, στον γείτονα, στον συγγενή ήταν ένα φτηνό πράγμα, κάτι που δεν κόστιζε μία, φτιαγμένο με τα χέρια χάρη στην έμπνευση του δωρητή.

Με ποιο κέφι σήμερα να κάνει ψώνια κάποιος, να αγοράσει ένα δώρο. Δεν περισσεύουν φράγκα. Ασάλιωτος είναι ο περισσότερος κόσμος, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Το υπουργείο οικονομίας, η εφορία τους τελευταίους ειδικά μήνες με έξτρα επίλεκτα στελέχη βασανίζονται να βρουν πώς θα τα πάρουν από τους πολίτες, τους φορολογούμενους.

Ναι, αλλά η αγορά πρέπει να κινηθεί, η παράδοση του shopping να κρατηθεί, η κυβέρνηση να παρουσιάσει έργο... Να γίνουμε νυχτερίδες, για να ζήσουμε να πίνει ο ένας το αίμα του άλλου.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν προλαβαίνεις να ξεμυτήσεις από το σπίτι