ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όλα βαρετά τις ημέρες των εορτών, όμως τα κάλαντα στους πολιτικούς παραείναι άνευ σημασίας. Τι σημαίνουν δεν το κατάλαβα ποτέ. Κι αν σημαίνουν κάτι, γιατί αυτό πρέπει αυτό να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 3-4 φορές το ίδιο πρωινό, στον ίδιο επίσημο, στον ίδιο χώρο;

Σύλλογοι, Ενώσεις και Χορωδίες δίνουν κάθε χρόνο μάχη για να εξασφαλίσουν μία πρόσκληση για να πουν τα κάλαντα στα γραφεία της εξουσίας. Καθότι ένα γέλιο, μια ματιά- στην κάμερα εννοείται... - ανασταίνουν την καρδιά.

Το έθιμο υποχρέωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να υποστεί έξι φορές το μαρτύριο της ακρόασης των καλάντων, την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι ...ακροάσεις άρχισαν με την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά. Δύο μέτρα άντρες οι τσολιάδες είπαν τα κάλαντα σαν τα παιδιά του δημοτικού.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στο Λύκειο Ελληνίδων, στην Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Ναούσης και στην Παιδική Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Ο Πάκης έμαθε φαρσί τα κάλαντα. Αντίθετα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που άκουσε μόνος του τα κάλαντα, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή τριών συνεργατών του για να περάσει πιο ανώδυνα τη δοκιμασία. Το πήγαν μονορούφι.

Μαζί με τον υπουργό Επικρατείας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο άκουσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου από τρεις διαφορετικές ''χορωδίες''.
Οι βρακοφόροι της Κρήτης και φέτος έσπασαν όλα τα ρεκόρ εμφανίσεων. Χρόνια τώρα στο κουρμπέτι, έχουν γίνει περιζήτητοι.

Ήταν μία όαση στη μονοτονία της παραμονής.

Διαβάστε ακόμα:

Σα να ναι κάποιο ρομποτάκι ο Ναζωραίος