Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Αν ρωτήσεις κάποιον που μένει και σου πει, 15 Central Park West, μπορείς άνετα να λιποθυμήσεις. Δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς. Αυτή είναι η πιο ισχυρή διεύθυνση του πλανήτη, και για να ζεις εκεί σημαίνει ότι σου τρέχουν απ’ τα μπατζάκια...

Η Νέα Υόρκη είναι γνωστή σαν η πόλη των πόλεων, σαν η Μητρόπολη του κόσμου, που είναι διάσημη για την αρχιτεκτονική της, για τις τέχνες, για τις περίφημες γειτονιές της, για το Manhattan, για τα υπέροχα διαμερίσματα της όσο και για τους διάσημους και πάμπλουτους κατοίκους της. Ακόμη όμως και σε αυτήν την μεγαλούπολη του πλούτου και της χλιδής υπάρχει τρόπος να είσαι δακτυλοδεικτούμενος. Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ανέγερση της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και μέχρι το 2008 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της, όλοι οι ζάμπλουτοι μιλάνε γι’ αυτήν.

Το συγκρότημα που αποτελείται από 2 κτίρια και 201 διαμερίσματα σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Robert A.M. Stern που εμπνεύστηκε από τα νεοϋορκέζικα διαμερίσματα της δεκαετίας του 1920. Η πρόσοψη του κτιρίου είναι ντυμένη με ασβεστόλιθο, ένα πανάκριβο υλικό που κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια σε σχέση με το μάρμαρο. Μετά από μια έρευνα που έδειξε ότι η Νέα Υόρκη έχει ανάγκη από ένα τέτοιο κτίριο, όλοι συμφώνησαν και αποφάσισαν να το κάνουν πραγματικότητα. Υπήρχαν δεκάδες πολυεκατομμυριούχοι που ήθελαν να επενδύσουν ή να μείνουν σε ένα τέτοιο μέρος.

Κάποιοι από αυτούς πλήρωσαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσουν της διαμονή τους σε αυτή την πλεονεκτική διεύθυνση και σίγουρα κανείς δεν μπόρεσε να διασφαλίσει την είσοδο του σε αυτό με λιγότερα από 5 εκατομμύρια.

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και το βίντεο στο www.nikosonline.gr