ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΟΓΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ιδού γιατί βούλιαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Φίλη φαρμακοποιός μου κατέθεσε την εμπειρία της, που είναι ενδεικτική του εγκλήματος που έχει συντελεστεί. Το φαρμακείο της, λοιπόν, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει πια κανέναν εν ενεργεία ασφαλισμένο του ΤΕΒΕ. Αντίθετα, έχει πολλούς συνταξιούχους... του ΟΓΑ. Μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας, επαναλαμβάνω.

Τι έχει συμβεί; Η απουσία πελατών ασφαλισμένων στο ΤΕΒΕ, οφείλεται στο γεγονός ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες δεν μπορούν πια να πληρώσουν τα ασφάλιστρα τους και έτσι δεν διαθέτουν θεωρημένο βιβλιάριο ασθενείας, για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ποιος ξέρει μετά από πόσα χρόνια και πόσες εισφορές.

Αντίθετα, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας έχουν τα πάντα. Εννοώ και σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρξουν ποτέ αγρότες. Αμφιβάλλω, μάλιστα αν υπήρξαν και τίποτε άλλο.

Απλώς έκαναν χρήση του νόμου του 1985, που προβλέπει τη συνταξιοδότηση, αλλά και τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων ηλικιωμένων, που δεν έχουν δική τους περιουσία.

Οι περισσότεροι, γνήσιοι Έλληνες γάρ, διέθεταν περιουσία, αλλά την έχουν μεταβιβάσει στα παιδιά τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μάλιστα, το φιλεύσπλαχνο ελληνικό κράτος με μεταγενέστερη ρύθμιση τους επιτρέπει να έχουν έσοδα έως 4.000 ευρώ χωρίς να τους κόβεται η σύνταξη. Κι ύστερα λέμε για τί καταρρέει το ασφαλιστικό σύστημα...

Διαβάστε ακόμα:

Γίνε χαφιές του εαυτού σου για να κερδίσεις φόρους