ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΑΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΜΚΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Από τη μία έχουμε τους νησιώτες που διεκδικούν το βραβείο νόμπελ για τη συμπαράσταση τους στους πρόσφυγες. Υποκλίνομαι. Από την άλλη, μαθαίνω εξοργιστικά πράγματα για τη δράση των επαγγελματιών ...Σαμαρειτών στα νησιά. Δουλέμποροι, κατασκευαστές και πωλητές φουσκωτών και σωσιβίων θησαυρίζουν σε βάρος των προσφύγων.

Μόνο στη Λέσβο δραστηριοποιούνται πάνω από 100 ΜΚΟ -ξένες οι περισσότερες- με άγνωστο αριθμό απασχολουμένων. Ουδείς γνωρίζει από πού προέρχονται τα έσοδα τους που τους επιτρέπουν να δίνουν μεροκάματο ακόμη και 150 ευρώ. Στα Δωδεκάνησα έχουν εντοπιστεί 25 ΜΚΟ, επίσης ξένες οι περισσότερες. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις ελέγξει.

Ακόμη δεν μπορεί να ελέγξει ούτε όσους δηλώνουν γιατροί, νοσηλευτές τραυματιοφορείς. Μόλις τώρα το υπουργείο Υγείας αρχίζει να οργανώνεται. Το εκπληκτικότερο, όμως από όλα αυτά τα εκπληκτικά, είναι άλλο.

Το γεγονός ότι την ώρα που Έλληνες και Τούρκοι σφάζονται για τον έλεγχο του Αιγαίου, σε ξένη ΜΚΟ ανήκει ένα σκάφος που αλωνίζει την περιοχή, προσφέροντας άμεση και ταχεία βοήθεια στην έρευνα και διάσωση προσφύγων στην περιοχή της Κω. Το πλοίο, μήκους 51 μέτρων, ανήκει σε Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο, που το ναυπήγησε ειδικά γι' αυτό το σκοπό.

Πως είπατε;

Διαβάστε ακόμα:

Λόγια που σκοτώνουν...