ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σε ριζική ανατροπή του οικογενειακού προυπολογισμού εκατομμυρίων Ελλήνων οδηγεί το τρίτο μνημόνιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Όλοι, είτε κουτσουρεύονται οι συντάξεις τους είτε αυξάνονται οι φόροι και οι εισφορές τους, θα έχουν λιγότερα χρήματα στη διάθεση τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το επίπεδο ζωής τους. Προσέξτε τι θα συμβεί αν περικοπούν κι άλλο οι συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι εκτός του ότι θα παίρνουν λιγότερα στο χέρι, θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά τις μειώσεις από την πρώτη Ιανουαρίου. Διπλή η αφαίμαξη. Από το Μάιο, αντί για τον Ιούλιο που ίσχυε μέχρι τώρα, θα αρχίσουν να πληρώνουν και τις δόσεις για το φόρο εισοδήματος του 2015. Και σαν να μην έφθανε αυτό, θα κληθούν – από τον ίδιο μήνα – να αρχίσουν να πληρώνουν και τον ΕΝΦΙΑ.

Τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα για όσους χρωστούν και στα ασφαλιστικά ταμεία. Από φέτος οι οφειλές αυτές μεταβιβάζονται στην εφορία και θα προσαυξάνονται κάθε μήνα. Όσοι χρωστάνε ασφάλιστρα θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους οφειλέτες του δημοσίου. Κατασχέσεις κλπ. Φανταστείτε κάποιον που εκτός από όλα αυτά τα χαράτσια έχει να πληρώσει και τη δόση του στεγαστικού δανείου του. Χαμός.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσα ελληνόπουλα έγιναν τζιχαντιστές