ΛΟΙΩΣΕ ΤΟ, ΔΗΜΑΡΧΕ, ΛΟΙΩΣΕ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ!

 

Σπέσιαλ είδηση δίνω. Σούπερ σπέσιαλ και ζητάω τη... συμμετοχή σου. Όχι, δεν είμαι μαλακοποιείο να περιμένω να τηλεφωνήσεις, να γράψεις κάτι, να ψηφίσεις. Αυτά, στα ρηάλιτυ, στα χαζά πράγματα. Που δεν έχει καμμία σημασία αν σ' αρέσει ο έτσι κι όχι ο αλλοιώς.

Σου δίνω την σπέσιαλ είδηση και αξία έχει να την εισπράξεις σαν άνθρωπος σοβαρός. Σκεπτόμενος. Να έχεις τη γνώμη σου και κράτα την στον εαυτό σου. Τίποτα άλλο, τίποτα περισσότερο.

Ο δήμαρχος της γνωστής πόλης Βύλνιους, στην Λιθουανία έκανε το τρελλό, το απίθανο, που εγώ σε προλαβαίνω το βρίσκω σωστό. Καβάλησε ένα βαρύ στρατιωτικό αυτοκίνητο, λες και είναι τανκ, και τσαλάκωσε μια S class μερσεντές, επειδή ο κάτοχός της είχε παρκάρει αντικανονικά.

Πρόβλημα στην πόλη η παράνομη στάθμευση. Οι Λιθουανοί μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το παίζουν... ελεύθεροι και ασύδοτοι. Ώπα, ρε, τους λέει ο εν λόγω δήμαρχος. Δεν σέβεστε τους άλλους εσείς που σε κεντρικά σημεία αμολάτε το κάρο σας. Και αφού δεν παίρνετε από λόγια, περνάω σε έργα.

Φώναξε και τα κανάλια ο δήμαρχος να αποθανατίσουν το σουξέ του. Να «πατήσει» σαν κουνούπι το πολυτελείας Ι.Χ. με το θηριώδες τανκ. Το έκανε για διαφήμιση, θα μου πεις. Γιατί, όχι. Το έκανε, λέω εγώ, για να μάθουν όλοι τι πρόκειται να πάθει το αυτοκίνητό τους αν το... ξεχάσουν στην Σταδίου και την Πανεπιστημίου της πόλεως Βύλνιους.

Θα μου πεις ότι δεν είναι τρόπος αυτός, να καταστραφεί το αμάξι του αλλουνού. Όχι, κύριε. Διαφωνώ. Όπως ο άλλος αποφασίζει να παρανομήσει, δηλαδή να με ενοχλήσει, να με καθυστερήσει, να με εμποδίσει να κυκλοφορώ κανονικά, έτσι και εγώ αποφασίζω, ψηφίζω να τον λοιώσει ο δήμαρχος τον αδιόρθωτο συμπολίτη μου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο γάμος θέλει παπά και κουμπάρο