ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ενθουσιασμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες το προσφυγικό δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ μετά τη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο στην έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάννη. Και ως άνθρωπος του αθλητισμού εξέφρασε τις ευχαριστίες του Ολυμπιακού Κινήματος προς τη χώρα μας, όπως έκανε, αν θυμάστε, ο προκάτοχος του Ζάκ Ρόγκ μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με τη φράση «ευχαριστούμε Ελλάδα».

Ευχαριστεί, λοιπόν, ο Μπαχ την Ελλάδα, για την άρτια όπως εκτιμά, διοργάνωση των ...Ολυμπιακών Αγώνων της Προσφυγιάς με κύρια αγωνίσματα τον μαραθώνιο της πεζοπορίας από και προς τους καταυλισμούς και την κολύμβηση στα νερά του Αιγαίου.

Θα έμαθε, βέβαια, ότι πρόσφυγες και μετανάστες διακρίθηκαν και στους δρόμους μετ’ εμποδίων για να περάσουν στα Σκόπια. Φορτωμένοι τις αποσκευές και τα λοιπά οικογενειακά βάρη σε έναν ιδιότυπο συναγωνισμό άρσης βαρών, έδωσαν ρεσιτάλ στα 3000 μέτρα στίπλ στα λασπόνερα της Ειδομένης. Πολλοί προτίμησαν τα δυναμικά σπορ, το αγώνισμα της πάλης στο ρίνγκ του ΟΛΠ στον Πειραιά, όπου Σύροι και Αφγανοί έπαιξαν κατ’ επανάληψη ξύλο, ενώ άλλοι αγωνίστηκαν στις ρίψεις πετροβολώντας αστυνομικούς στην Ειδομένη.

Πενήντα τρεις χιλιάδες άτομα σε 45 χώρους φιλοξενίας επιμένουν στον μαραθώνιο της επιβίωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Οι Σαμαρείτες πρώτα, οι αρχιερείς μετά