ΚΑΠΟΙΟΣ «ΜΕΓΑΛΟΣ» ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ

 

«Σημείωσε την ημερομηνία που στο λέω, να μου το θυμηθείς... Τα ψέματα τελείωσαν, θα τον μπουζουριάσουν...». Ποιον; Ποιος;

Ποιον θα ξεφορτώσουν στη μπουζού. Και ποιος είναι αυτός με τη σιγουράτζα ότι τον «άλλον» θα βάλουν φυλακή. Εδώ είμαστε.

Η κουβέντα για έναν «μεγάλο». Κάποιες φορές συμβαίνει κι αυτό. Να πακετάρουν και έναν ισχυρό, έναν πανίσχυρο στην πιάτσα. Τραπεζίτη. Βιομήχανο. Πολιτικό. Πρόεδρο ΠΑΕ. Όταν βαρέσει κόκκινο στον πόλεμο, όταν κάποιος, κάποιοι το παρατραβήξουν, τέλος πάντων όταν «σπάνε» οι ισορροπίες, τότε η καλύτερη για τα κανάλια. Να δουλέψουν οι κάμερες στα βραχιόλια του κατηγορούμενου, που τον πάνε συνοδεία στον Κορυδαλλό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω ακούσει την ίδια κουβέντα. Και πριν ένα χρόνο, και πριν δύο χρόνια. «Όπου να ΄ναι τον μαζεύουν...». Ποιον; Κι αυτόν, κι εκείνον, και τον άλλον! Όπως στο λέω. Ο ένας το 'χει πει για τον άλλον. Και ο άλλος το 'χει πει για τον παράλλον.

Σε αναμομή. Επειδή, λέει, αυτή τη φορά η δουλειά έχει ζορίσει. Και δεν την γλυτώνει... Να σου πω με την ευκαιρία το πιο σοβαρό. Όταν μπει στη φυλακή ο «μεγάλος», δεν ξανασηκώνει κεφάλι. Να, γιατί αυτός που είναι πολύ δυνατός δεν θέλει να περάσει τη «γραμμή», αυτην που τον χωρίζει από τα σίδερα. Δεν είναι η ξευτύλα. Είναι, συνήθως, το τέλος του.

Διαβάστε ακόμα:

Μαλάκας όποιος δεν υποψιάζεται τη γυναίκα του