ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

 

Δεν αποφάσισε η Μύκονος να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Μόνο οι μεγάλοι, οι πολύ μεγάλοι κάνουν αυτό που γουστάρουν, όπως το γουστάρουν. Επειδή έχουν την ευφυία να επιβάλλουν την τρέλα τους, επειδή έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται την επιτυχία τους, επειδή έχουν τη φινέτσα και τη φαντασία να προβλέπουν τι είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος.

Αυτές οι γραμμές με αφορμή ότι πριν από 91 χρόνια, το καλοκαίρι του 1926, για πρώτη φορά από οργανωμένη τουριστική εξόρμηση με καράβι ανακαλύφθηκε ως προορισμός η Μύκονος. Μέχρι τότε και για κάποια χρόνια μετά τον πόλεμο η Μύκονος ήταν απλά το Νησί των Ανέμων, τίποτα περισσότερο αξιοσημείωτο σε σύγκριση με τα άλλα κυκλαδίτικα νησιά.

Σήμερα Μύκονος σημαίνει το απόλυτο ξεσάλωμα. Μια «βαρειά» βιομηχανία επίδειξης και ακρότητας. Πρώτα οι επώνυμοι Αθηναίοι της κοσμικής ζωής και του lifestyle με τις βίλες τους και οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τα κότερά τους «έδειξαν» το νησί στους νεόπλουτους ανά τη γη αλλά και τις gay κοινότητες.

«Στην Μύκονο όλα επιτρέπονται» είναι ένα από τα σλόγκαν των τουριστικών πρακτορείων του εξωτερικού που διαφημίζουν φτηνά πακέτα ολιγοήμερης παραμονής και γνωριμίας με τη... νυχτερινή ζωή στο νησί.

Διαβάστε ακόμα:

Μύκονος > η νέα Συγγρού;