ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...

 

Όποιος έχει λόγους μετά από χρόνια να αναθυμάται, αυτό που έγινε χθες Τρίτη μεσημέρι στην Αίγινα, θα λέει «Μια φορά κι έναν καιρό...». Μοιάζει με κακό παραμύθι, όμως πρόκειται για αληθινή τραγωδία.

Για σκέψου. Να φοβάσαι να μπεις σε αεροπλάνο, να πετάς ανάμεσα στα σύννεφα χιλιάδες χιλιόμετρα υψηλά, και να το βρεις σε βάρκα και σε γνώριμα νερά έχοντας απόλυτο αίσθημα ασφάλειας...

Ταχύπλοο στουκάρησε τη λάντζα που μετέφερε παραθεριστές με προορισμό το εκκλησάκι ενός μικρού νησιού. Και οι 21 επιβάτες για να γλυτώσουν βούτηξαν στη θάλασσα. Πώς, όμως, να το δεις ως σκέτη περιπέτεια όταν υπήρξε και θανατικό, εκτός από τραυματίες.

Πριν χρόνια πολλά φίλος αγόρασε σκάφος 7-8 μέτρων και μας πήγε βόλτα, εμένα και δυο-τρεις άλλους της παρέας. Κάπου στις ακτές της Κυνουρίας. Μέρα μεσημέρι, έρημος θαλασσότοπος, μοναξιά σκέτη. «Πιάσε τιμόνι, να πιλοτάρεις...» μου προτείνει.

Το πλοιάριο άντε να πήγαινε με δέκα μίλια το πολύ, άνετος εγώ, «οδηγούσα» συμμετέχοντας στο κέφι των άλλων. «Μπροστά!» μου συστήνει ο ιδιοκτήτης του σκάφους. «Κύττα μπροστά εσύ!».

-Ρε, πλάκα μου κάνεις, διαμαρτύρομαι. Βλέπεις τίποτα μπροστά σου, μήπως φοβάσαι μήπως τρακάρουμε καμια μαρίδα.

Ο φίλος παρασοβάρεψε. «Όταν είσαι στο τιμόνι δεν γυρίζεις ούτε στιγμή το κεφάλι, δεξιά αριστερά, έστω κι αν δεν υπάρχει τίποτα σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων, έστω κι αν ταξιδεύεις σαν την κότα...».

Το θυμήθηκα όταν διάβαζα το μαντάτο, ότι ένα ιδιωτικό σκάφος ,ταχύπλοο μάλιστα, εμβόλισε το τουριστικό πλοιάριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ξαναγίνεται και θα ξαναγίνει το «noor 1»