ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Η καλή Ευρώπη του σήμερα, όχι η Ευρώπη των εγκληματικών οργανώσεων, τότε που κουμάντο έκαναν οι βασιληάδες και το παπαδαριό, έχει ανοίξει τις αγκάλες της στους πρόσφυγες. Μάλιστα. Η καλή Ευρώπη της δημοκρατίας κι όχι των σταυροφοριών, της αποικιοκρατίας και των αντιλαϊκών καθεστώτων, δείχνει ανθρωπισμό, φιλανθρωπία, αλληλεγγύη, όπως τα λένε, στους πρόσφυγες. Μάλιστα.

Εάν η καλή Ευρώπη δεν ένοιωθε τις ενοχές του παρελθόντος της, αν έκλεινε τα σύνορα στους πρόσφυγες, τότε οι ΔΕΚΑΔΕΣ, οι πολλές δεκάδες χιλιάδες π.χ. Σύροι δεν θα εγκατέλειπαν τη χώρα τους. Θα υποχρεώνονταν να πολεμήσουν, με συνέπεια να είχε τελειώσει μια ώρα αρχύτερα ο εμφύλιος πόλεμος.

Οι ΗΠΑ τι βιόλα κοπανάνε εδώ και 30-35 χρόνια στις πατρίδες των προσφύγων. Να δούμε τα πράγματα με σκέψη καθαρή και ο καθένας, με βάση τα γεγονότα, βγάζει τα συμπεράσματά του. Ό,τι κατεβάζει η κούτρα του.

Πριν από δύο χρόνια ακριβώς το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος, οι τζιχαντιστές του ISIS καταλαμβάνουν την Μοσούλη, τη μεγαλύτερη μετά την Βαγδάτη πόλη του Ιράκ. Στο γνωστό παιχνίδι του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ και ο Ομπάμα, βαράει με τα αεροπλάνα.

Ώπα, ρε! Γιατί, μίστερ, μπερδεύεσαι σε ξένα χώματα; Δεκάδες χιλιάδες αεροπορικοί βομβαρδισμοί και απίστευτο μπάτζετ ξοδεύει το αμερικάνικο δημόσιο για να περιορίσει τους...τζιχαντιστές. Και κάνει μια τρύπα στο νερό. Άστο αυτό.

Όχι, δεν το αφήνω! Ποιος ο λόγος εσύ η υπερδύναμη, η πλανηταρχία να σκορπάς δις δολάρια σ' ένα πόλεμο για τον οποίον, πάλι(!) αδιαφορείς αν θα τον κερδίσεις. Και τι έχει να πει η Αμερική, του Μπους, του Ομπάμα, που οι τζιχαντιστές και «προπονούνται» στον πόλεμο, και ξεσκίζουν εκατομμύρια δολάρια από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, από την αρχαιοκαπηλεία κι ένα σωρό άλλα νταηλίκια στις περιοχές που ελέγχουν στρατιωτικά.

Μετά τη Μοσούλη το ισλαμικό κράτος κατέλαβε και την πόλη Σιντζάρ. Με συνέπεια να ξεριζωθούν 130.000 Κούρδοι. Μαγκιά.

Χιλιάδες(!) νέοι από τη Δύση, από την Ευρώπη πάνε με τη δική τους βούληση να στρατολογηθούν στους τζιχαντιστές. Για λόγους ιδεολογικούς αλλά και της κονόμας. Έχουν το μισθό τους, τα σέα τους και τα μέα τους, και κυκλοφορούν με τη μαγκιά τους. Τη βρίσκει φίνα κάποιος, ρίχνει ένα τηλέφωνο στο φιλαράκι του, «Κόπιασε κι εσύ, κατά Ιράκ μεριά».

Εμφύλιος στο Ιράκ, εμφύλιος στη Συρία, οι βάρκες και με μποφώρια κουβαλάνε αβέρτα κουβέρτα πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα έπαιξε ο πρώτος κύκλος. Προγραμματισμένη η συνέχεια του έργου.

Διαβάστε ακόμα:

Ξαναγίνεται και θα ξαναγίνει του... «Noor 1»