ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ, ΑΡΑΓΕ;

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η δημοτική αστυνομία πήρε τις πινακίδες από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του υπουργού Γιώργου Σταθάκη που είχε παρκάρει παράνομα στην οδό Αμερικής και όλοι ...πανηγυρίζουν.

Οι μεν υπάλληλοι του δήμου επειδή βρήκαν το θάρρος να πράξουν το καθήκον τους, άσχετα αν δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, λόγω παρουσίας δημοσιογράφων, στην περιοχή, καθώς και άλλων παράνομων οδηγών, οι δε κυβερνητικοί επειδή το αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα. Φοβερά πράγματα σε μία χώρα όπου η εκτροπή αποτελεί τον κανόνα και η τήρηση της νομιμότητας την εξαίρεση. Το θέμα τώρα είναι ποιος θα πληρώσει ή ποιος πλήρωσε το πρόστιμο.

Το κράτος που είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο υπουργός που είναι ο χρήστης ή ο οδηγός που φέρει και την τελική ευθύνη; Αμφιβάλλω αν ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα δικαιολογούσε τέτοια δαπάνη εις βάρος του προυπολογισμού. Ούτε βέβαια είναι συνηθισμένο ο υπουργός να βάζει το χέρι στην τσέπη για να καλύψει μία υπηρεσιακή ανάγκη.

Συνεπώς, ο κλήρος πέφτει στον οδηγό που όχι μόνο είχε παρκάρει παράνομα, αλλά δεν ήταν και παρών την ώρα τα που οι δημοτικοί αστυνομικοί έπαιρναν τις πινακίδες. Θα αφήσουν, όμως, έναν εργαζόμενο να πληρώσει τη ζημιά;

Το πιθανότερο είναι να σβήσουν την κλήση και να επιστρέψουν τις πινακίδες χωρίς να πληρωθεί το πρόστιμο. Μια πλάκα έγινε. Εδώ είναι Ελλάδα.

ΥΓ: Γιατί η άτεγκτη αρχή που λέγεται Δημοτική Αστυνομία ανέχεται το φαινόμενο να παρκάρουν δεκάδες αυτοκίνητα στον πεζόδρομο της οδού Γερανίου, πέντε βήματα από την έδρα της στην Αγίου Κωνσταντίνου; Γιατί κάνει τα στραβά μάτια σε όσους – μιλάμε για εκατοντάδες- μηχανόβιους παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο σώμα, κορμάρα σκέτη είναι