ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΠΥΡΗΝΕΣ» ΟΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Εμείς, λέει, οι «Πυρήνες» βάλαμε τη βόμβα στην εισαγγελίνα. Και γράφουν οι άσχετοι ότι η εν λόγω οργάνωση «Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη στον εκρηκτικό μηχανισμό με στόχο την εισαγγελέα εφετών κυρία Γεωργία Τσατσάνη. Παραμύθι. Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε καμία οργάνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει ότι παρουσιάζομαι στην αστυνομία και δηλώνω ότι Εγώ το έκανα και περιμένω να δικαστώ, και στη δίκη να «απολογηθώ», δηλαδή να έχω την ευκαιρία να πω στον λαό γιατί διέπραξα την τρομοκρατική ενέργεια. Το να «γνωστοποιείς» καβατζωμένος, το να «υπογράφεις» την έκρηξη, δεν λέει τίποτα.

Δεν έχουν προσωπικά με την κυρία εισαγγελέα οι τρομοκράτες. Η ενέργειά τους ήταν στο όνομα του λαού. Άρα, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, παρά μόνον αναμονή να ξυπνήσει ο λαός, να ξεσηκωθεί, να αντιδράσει κλπ, κλπ.

Δεν νομίζω ότι έγινε καλύτερη η ζωή μας επειδή η 17 Νοέμβρη, όπως κι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις σκότωσαν, ανατίναξαν κτήρια, έβαλαν μπόμπες.

Ούτε έγινε καλύτερη η παιδεία μας, επειδή ο Τσίπρας έκανε καταλήψεις ως μαθητής.

Είμαι περήφανος που ήμουν καταληψίας, είπε ο Τσίπρας. Μα, δεν εμποδίζεται κανένας στην Ελλάδα να κάνει καταλήψεις στα σχολεία. Αυτή η γραφικότητα.

Γραφικότητα είναι να κάνει κάποιος καταλήψεις, να βάζει μπόμπες, χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Το αποτέλεσμα. Για το γενικό καλό, όχι για να αυτοπροωθείται κάποιος κομματικά.

Διαβάστε ακόμα:

Η κου - κλουξ - κλαν κτύπησε στην Αθήνα