Ο ΑΓΓΛΟΥΠΑΣ ΚΑΙ Η...ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ

 

Τον χώσανε μέσα τον κύριο Αλέξανδρο Αγγλούπα, εξέχουσα ατραξιόν της νυχτερινής Αθήνας, με την κατηγορία ότι συνεργαζόταν με την περιβόητη πλέον συμμορία των ρομά. Το παλληκάρι ζήτησε να μην τον προφυλακίσουν, διότι είναι μπίζνεσμαν και ασχολείται καθημερινά με τις επιχειρήσεις του. Δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να του «περάσουν» το ηλεκτρονικό βραχιόλι, αρκεί να μην κλειστεί στο κελί.

Να σου πω τι συνέβαινε στις δίκες για δωροδοκίες ποδοσφαιριστών, που ξεκίνησαν το 1974. Με το νόμο 75/75 φτίαχτηκε ειδικό δικαστικό όργανο μονάχα γι’ αυτές τις υποθέσεις. Δωροδοκίες στο ποδόσφαιρο.

Λοιπόν. Όλοι οι κατηγορημένοι πρόεδροι και γενικοί αρχηγοί ομάδων έλεγαν το κοντρά κόλπο. Η κατηγορία ήταν π.χ. ότι πλησίασαν τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας ή τον διαιτητή. Ε, λοιπόν, κατά σύστημα οι κατηγορούμενοι υποστήριζαν το...αντίθετο.

-Κύριε πρόεδρε, ο τερματοφύλακας μας ζήτησε λεφτά για να πουλήσει την ομάδα του...

-Κύριε πρόεδρε, ο διαιτητής μας πλησίασε, όχι εμείς...

Ο Αγγλούπας κατηγορείται ότι μεταπουλούσε τα κλοπιμαία, κοσμήματα, ρολόγια κ.α. Στην απολογία του υποστήριξε ότι γνώριζε δύο μέλη της τσιγγάνικης συμμορίας, με τα παρατσούκλια «Παρταούλας» και ''Παχύς Βενιζέλος'', αλλά πλήρωνε τα ρολόγια που έπαιρνε από τους κλέφτες για να συμπλήρωνε τη συλλογή του. Επειδή από τη μητέρα του συλλέκτη Αγγλούπα είχε κλέψει ρολόγια μία συμμορία Γεωργιανών.

Διαβάστε ακόμα:

Το άλυτο μυστήριο του Αντεροβγάλτη