ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ «ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ»

 

Παίζουν δυνατά παγκόσμια οι πληροφορίες και οι φήμες, από κοντά και οι θεωρίες συνωμοσίας για την περιβόητη Γκουλνάρα Καρίμοβα, την “πριγκήπισσα της Τασκένδης”, μιά τεράστια σκύλα που την εμφανίζουν θύμα, διότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για την τύχη της. Αν την δηλητηρίασε ο μακαρίτης πατέρας της, αν την έπνιξε, αν την έκλεισε σε ψυχιατρείο. Καμία έκπληξη ό,τι κι αν έχει συμβει.

Όχι, όμως, πως αξίζει τη λύπη του κόσμου η δυστυχής κόρη του πρώην δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν, η “πριγκήπισσα της Τασκένδης”, όπως είχε γίνει γνωστή εδώ και χρόνια και ο βίος της και η πολιτεία της είναι πνιγμένη στα σκάνδαλα. Κινδυνεύει η Γκουλνάρα και η 13χρονη κόρη της, υποστήριζε πριν δύο χρόνια το BBC, επειδή απειλεί με αποκαλύψεις σε βάρος του ανελεύθερου καθεστώτος του Ουζμπεκιστάν.

Πράγματι, η καλλονή Γκουλνάρα και ο τότε 21χρονος γιος ήταν “φυλακισμένοι”, σε κατ' οίκον περιορισμό, από τον πατέρα της . Φοβερά και τρομερά πράγματα να πούμε.
Η κυρία υπήρξε εντυπωσιακή γκομενάρα, σήμερα δεν ξέρεις, στα 44 της, αν ζει, σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Ποιός να ξέρει τι εγκλήματα έχει διαπράξει, για να μην την ανεχόταν ούτε ο ίδιος ο πατέρας της, που για χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Να μιλήσουμε με γεγονότα.
Το 1991 ανεξαρτητοποιείται με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το Ουζμπεκιστάν, μία χώρα τεράστια με 25 εκ. κατοίκους και κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αφεντικό αναλαμβάνει ο μέχρι τότε τοποτηρητής της Μόσχας Ισλάμ Καρίμωφ, κομματόσκυλο του κομουνισμού που επιτόπου γίνεται κυβερνήτης “δημοκρατικός” και εγκαθιδρύει προσωπικό κράτος.

Η πανέμορφη Γκουλνάρα, με κορμί μοντέλας, απίστευτα φιλοχρήματη πριν αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ, οικονομία και επιχειρήσεις, στα 19 της παντρεύεται στις ΗΠΑ τον 35χρονο εβραιοουζμπεκικής καταγωγής Μανσούρ Μακσούντι, γιο οικογένειας πανίσχυρης οικονομικά με μπίζνες σε πολλές χώρες. Πώς έτσι και ο πατέρας Μακσούντι έφτιαξε μία αυτοκρατορία πολυεθνική;

Πουτάνα Αμερική! Η οικογένεια Μακσούντι από το Ουζμπεκιστάν είχε εγκατασταθεί στο Αφγανιστάν, πριν χρόνια. Τότε, το 1979, που οι Ρώσοι είχαν επέμβει στο Αφγανιστάν κι έσπασαν τα μούτρα τους. Όταν στο Αφγανιστάν μπούκαραν οι Αμερικάνοι, τακίμιασε μαζί τους ο Μακσούντι και θησαύρισε.

Μόνο όταν ζήτησε διαζύγιο από την τρομερή Γκουλνάρα ο σύζυγός της, το 2003, βγήκε στον αέρα όλη η μπόχα. Το πολυτάραχο διαζύγιο εκδικάστηκε στις ΗΠΑ και το δικαστήριο έβγαλε ένταλμα σύλληψης για την Γκουλνάρα επειδή δεν επέτρεπε στα παιδιά να συναντήσουν τον πατέρα τους. Αυτά θα πεις είναι προσωπικά.

Ποτέ δεν έδωσε η κυρία εξηγήσεις πως είναι δυνατόν σε μια τόσο φτωχή χώρα, όπως η πατρίδα της, 10 ευρώ ο μηνιαίος μισθός του δημοσίου υπαλλήλου, αυτή να έχει αποκτήσει αμέτρητη προσωπική περιουσία, από το μηδέν. Η γυναίκα ήταν τόσο αχόρταγη, δεν μπορούσε να δεχθεί να μην είναι σε κάθε κομπίνα μέσα, σε κάθε επιχείρηση κρατική. Και να ξεσκίζει. Και να έχει απίθανες καταθέσεις σε Γενεύη και Ντουμπάι.

Ο πατέρας της έπαιζε, βέβαια, με την Αμερική. Μέχρι και στρατιωτική βάση στο Ουζμπεκιστάν έχουν οι ΗΠΑ που έκλειναν τα μάτια στο “οικογενειακό” και ευνοιοκρατικό καθεστώς των Καρίμωφ. Και τώρα, η κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε Γκουλνάρα είναι στο ψάξε στο πουθενά. Δεν αποκλείεται, όταν την τσουβάλιασε, να ετοίμαζε κάποια συνωμοσία σε βάρος του πατέρα της, με τον θεωρούμενο κάποτε υποψήφιο αντικαταστάτη του, πρώην υπουργό εξωτερικών, τον οποίο λέγεται έχει κρυφοπαντρευτεί.
Όλα αυτά που διαβάσατε πιθανόν να βγουν στη φόρα για την κάποτε ισχυρώτερη γυναίκα του Ουζμπεκιστάν.

Διαβάστε ακόμα:

Διαβολικές συμπτώσεις δυο δολοφονιών