ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ Η ΠΟΛΑ

 

Το κορίτσι, αν το δεν το ξεχάσατε, είχε προσπαθήσει με ελικόπτερο να απελευθερώσει από τη φυλακή τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη. «Ζήτω η επανάσταση» ανέκραξε η Πόλα Ρούπα που μόλις προχθές συνελήφθη. Αλήθεια, τι σημαίνει επανάσταση; Τίποτα δεν σημαίνει. Τα πάντα όλα σημαίνουν.

Και ο Τσίπρας επαναστάτης είναι. Από πιτσιρικάς ταγμένος στη επανάσταση. Στην ανατροπή. Όπως και όλοι συριζαίοι. Κόντρα στο κατεστημένο. Επαναστάτες της αριστεράς, οι οποίοι ελπίζουν, για να μην σου πω ότι είναι βέβαιοι, πως θα δικαιωθούν κομματικά, πολιτικά, κυβερνητικά, επαναστατικά.

Αποφασισμένη μιά ζωή η Ρούπα να κτυπηθεί με την αστυνομία, με την μπουρζουαρία, με την κομματική αλητεία. Η Πόλα Ρούπα είναι άλλο έργο. Της πλάκας επαναστάτες θεωρεί τους συριζαίους. Της ξεφτύλας επαναστάτες. Η ίδια είναι επαναστάτρια παντός καιρού. Και το ΚΚΕ να έρθει στην κυβέρνηση η Πόλα θα συνεχίσει να επαναστατεί. Και οι δικοί της, του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, να πάρουν την εξουσία η επανάσταση δεν κωλώνει. Με τίποτα.

Σ’ όλες τις εποχές, σ’ όλες τις χώρες υπάρχουν Μαζιώτηδες και Πόλες. Άτομα ξεκομμένα με το περιβάλλον, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, τα οποία βιώνουν την Ι.Χ. επανάστασή τους. Όχι για πάρτη τους, αλλά ενάντια στις αντιδραστικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα:

Είχε αποδεχθεί ο πρέσβης την απιστία της Φρανσουάζ