ΕΧΟΥΜΕ 753 ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

 

Είμαστε λαός της κλάψας, της μίρλας και της μιζέριας. Έχουμε μεσ’ τα πόδια μας τόσο πλούτο που τον αφήνουμε αναξιοποίητο και χάνουμε τον χρόνο μας στο να κλαιγόμαστε, να μεμψιμοιρούμε και να πίνουμε φραπέδες στις καφετέριες.

Απ’ την μια όλα αυτά κι’ απ’ την άλλη η τεμπελιά μας, τα μικροσυμφέροντα και η απίστευτη γραφειοκρατία μας έχει καταστρέψει. Για παράδειγμα, αν εκμεταλλευόμασταν σωστά τις ιαματικές μας πηγές θα μπορούσαμε να έχουμε τουρισμό σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Και πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι η Ιαματική Ιατρική αποτελεί εναλλακτική προσέγγιση της Κλασικής Ιατρικής ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα στην επιλογή των θεραπόντων γιατρών, αντιπροσωπεύοντας την καθιερωμένη στο εξωτερικό Κλινική Υδροθεραπεία και Ιατρική Κλιματοθεραπεία, γνωστές ειδικότητες που υπήρχαν και στην Ελλάδα έως και το 1952. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ιαματικές πηγές είναι για τους ηλικιωμένους. Επικρατεί δηλαδή η άποψη ότι οι ιαματικές πηγές είναι μόνο γι' αυτούς, που μάλιστα έπαιρναν και επίδομα για να τις επισκεφθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν ρευματισμούς και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει...

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr