Εσεις τι ξερετε για τον Φεβρουαριο;

 

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με τις λιγότερες ημέρες από κάθε άλλο μήνα. Είναι ο μήνας των Oscar, ο μήνας του Αγ. Βαλεντίνου, ο μήνας που ανθίζουν οι αμυγδαλιές, ο μήνας των απόκρεω, της Τσικνοπέμπτης και ο μήνας του Μπάμπη….
Όπου ο Μπάμπης είναι ο νεαρός με την μάσκα, το βαθύ βλέμμα, το πολλά υποσχόμενο στόμα, ο νεαρός που είναι λάγνος και επιρρεπής στις κραιπάλες, στις σεξουαλικές απολαύσεις και στις διαστροφές. Είναι ο νεαρός που βλέπει να υπόγεια νερά να αναβλύζουν και βουτάει μέσα τους…

Πσσσστ τι έγραψε πάλι ο ποιητής. Θα το καθιερώσω, γιατί πολύ θέλω να μαθαίνω την ιστορία από πού προήλθε ο κάθε μήνας. Ο Φεβρουάριος είναι δεύτερος μήνας του έτους, είναι ο κουτσός Φεβρουάριος ή Φλεβάρης, ο Κουτσοφλέβαρος, με 28 ημέρες στις κανονικές χρονιές και 29 ημέρες στις δίσεκτες, κάθε τέσσερα χρόνια. Και επειδή τα ονόματα των μηνών είναι λατινικά, η λέξη Φεβρουάριος (februarius) προέρχεται από το ουσιαστικό februum, που σημαίνει καθαρμός, κάθαρση, λόγω των θρησκευτικών εορτών εξαγνισμού και καθαρμού (Februa ή Februatio) που τελούνταν στην Ρώμη στη διάρκεια του μήνα.

Ακούστε λοιπόν πως έγινε η όλη ιστορία….

Δείτε την συνέχεια στο nikosonline.gr