Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΙΓΙΟΝ

 

Είμαι της γνώμης ότι οι γυναίκες εργαζόμενες πρέπει να αμείβονται περισσότερο απ’ όσο οι άνδρες. Είμαι ρατσιστής; Με επιχειρήματα, άλλο ότι δεν συμφωνούν κάποιοι μαζί μου, υποστηρίζω ότι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι άνδρες πρέπει να έχουν μικρότερο μισθό, όταν κάνουν την ίδια δουλειά με τις γυναίκες. Είμαι ρατσιστής, ενάντια στο ανδρικό φύλο;

Δεν τη χώνεψα ποτέ αυτή τη μαλακία, λέω για την κατηγορία «ρατσιστής». Θεωρώ ρατσιστές καραμπινάτους όσους θεωρούν... ρατσιστές άλλους για τούτο και εκείνο. Αυτή η ρατσιστική λαίλαπα πνίγει την ελευθερία. Να μην επιτρέπει στον άλλον να εκφραστεί ελεύθερα.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Γιάνους Κόρβιν-Μίκε έγινε φίρμα διότι κυκλοφορεί πάντα με παπιγιόν και, βέβαια, για τις ρατσιστικές του αντιλήψεις. Που δεν έχει κανένα πρόβλημα να τις ρίχνει στον αέρα. Από την άλλη, επειδή είναι αρχηγός ακροδεξιού κόμματος στην πατρίδα του, μια χαρά βολεύει τους ρατσιστές να πουλάνε αντιρατσισμό, προοδευτισμό και γενικώς μπουρδισμό.

Μια ζωή ο 74χρονος Πολωνός πολιτικός τα βάζει με τους gay και τους Εβραίους. Και για να διευρύνει το ρατσιστικό πλουραλισμό του έχει στο στόχαστρο και τους ανάπηρους. Τα άτομα με σωματικά προβλήματα. Το τελευταίο του, με τις γυναίκες. Σύμφωνα με την άποψη του είναι λιγώτερο έξυπνες, περισσότερο αδύναμες και όχι ικανές να παράγουν εργασία όπως οι άνδρες. Άρα, θα πρέπει να πληρώνονται λιγώτερο.

Μαλακία του, λέω εγώ. Διαφωνώ μαζί του, αυτό λέω. Δεν ασχολούμαι με το... ρατσιστηλίκι του. Η δική μου άποψη είναι ότι κανένας πούστης δεν μπορεί να υποχρεώνει πόσα λεφτά θα παίρνει ο εργαζόμενος. Δικαίωμα του είναι να ζητάει όσα θέλει, προκειμένου να εργαστεί. Όπως δικαίωμα του εργοδότη είναι να αξιολογεί όπως εκείνος εκτιμά την προσφορά εργασίας των απασχολουμένων στις επιχειρήσεις του.

Παρακάτω. Τι μαλακία είναι αυτή, ότι ο άνδρας είναι πιο δυνατός, πιο εργατικός, πιο έξυπνος. Υπάρχουν άνδρες ανίκανοι, αδιάφοροι, τεμπέληδες. Όχι να παίρνει περισσότερα ο άχρηστος άνδρας από την γυναίκα, μόνο και μόνο γιατί εκείνη είναι γυναίκα.


Διαβάστε ακόμα:
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΩΝ