ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ Η ΓΚΑΛΗΣ, Η ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΣΤΗΒ

 

Ποιός είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής; Γεννήθηκε το μέγα και ιστορικό ερώτημα. Επειδή η απάντηση θα ομορφήνει περισσότερο τη ζωή μας.

Εγώ έχω άλλο ερώτημα. Ποιός είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός; Ποιός ο καλύτερος από τους δανειστές της χώρας μας. Ποιός θα έπρεπε να κερδίσει στο Voice; Ερωτήματα σοβαρά. Σοβαρότατα.

Ο πάντα επίκαιρος Στήβ Γιατζόγλου μας έβαλε στην πρίζα. Έδωσε πάσα ολκής, και θα δούμε πόσοι και ποιοί θα σύρουν το χορό. Να διαφωνήσουν, να συμφωνήσουν με τον ελληνοαμερικάνο μπασκετάνθρωπο. Ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής, όχι ο Νίκος Γκάλης.

Μαλακία είπε ο Στήβ. Δική του η εκτίμηση για το ποιός είναι καλύτερος και πιθανόν να έχει δίκαιο . Τη μαλακία, πάντως, την έκανε στην αιτιολογία της κρίσης του. Καλύτερος, λέει, είναι ο Αντετοκούνμπο διότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, διότι ο Γκάλης δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Να δώσω την δέουσα πληροφορία. Έλληνας είναι και ο Έλληνας που δεν γεννιέται στην Ελλάδα. Ακόμα, Έλληνας είναι και ο Έλληνας που δεν μιλάει ελληνικά. Ακόμα, Έλληνας είναι και ο Έλληνας που δεν έχει ελληνικό όνομα.

Παίζει ότι ο Νικ Γκάλης δεν ήταν Έλληνας. Ότι ήταν μαϊμού Έλληνας. Άλλο αυτό! Άλλο, δηλαδή, ότι στην πορεία έγινε Έλληνας, απόκτησε την ελληνική υπηκοότητα όταν ήρθε στον Άρη.

Λέμε ότι ένα ελληνόπουλο είναι 100% Έλληνας έστω κι αν γεννήθηκε σε άγνωστη χώρα, όμως από μάνα Ελληνίδα και πατέρα με ξένικο όνομα. Και το ελληνόπουλο ούτε ξέρει λέξη ελληνικά. Είναι Έλληνας, όμως. Βέρος.

 


Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ