Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΙΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Ένα δημόσιο πρόσωπο, μάλιστα ο πρωθυπουργός της χώρας, οφείλει να πάρει θέση όταν δέχεται κατηγορία, όταν τον υβρίζει κάποιος. Πολύ περισσότερο όταν ο υβριστής είναι ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Κατ’ εξοχήν πολιτικό πρόσωπο είναι ο πρωθυπουργός, που σημαίνει ότι δεν εκπροσωπεί μονάχα τον εαυτό του.

Βαρύτατη κατηγορία είναι να χαρακτήριζε όργανο του διαβόλου τον κύριο Βαρθολομαίο ο Τσίπρας. Έστω, να αποκαλούσε «παλαιοημερολογίτη» τον παπά, όπως αυτός έκανε στον πρωθυπουργό. Ασφαλώς ο υπηρέτης του θεού, όχι του σατανά, πατριάρχης θα έδινε την απάντηση του. Δεν θα ήταν τουμπεκής.

Ο σύντροφος Τσίπρας γιατί άφησε ασχολίαστη την ύβρι που του απηύθυνε ο αρχηγός της ορθόδοξης εκκλησίας; Δεν είναι δικαιολογία η ακαταλληλότητα του χώρου, εκεί στα Ιεροσόλυμα που βρέθηκαν παρέα πρωθυπουργός και πατριάρχης. Η κουβέντα του παπά πήρε δημοσιότητα, άρα ο πρόεδρος του Σύριζα ήταν υποχρεωμένος να υπερασπίσει την πολιτική του ταυτότητα.

«Μακάρι να οδηγήσετε τους Έλληνες σε λιμάνι ευημερίας...» ευχήθηκε στον πρωθυπουργό ο πατριάρχης. Παλαιοημερολογίτη, δηλαδή, και παλαιοκομματικό και παλιοπατσαβούρα είπε τον Τσίπρα, άσχετο αν δεν είχε τέτοια πρόθεση ο ιερωμένος.

Ο Τσίπρας παραμύθι σκορδαλιά εμφανίζεται το «νέο», καμία σχέση με το «παλαιό». Ότι είναι αριστερός, ότι είναι πρόεδρος κι όχι αρχηγός κόμματος, ότι ο σύριζας έχει ιδέες, αρχές, όργανα, μέλη, στελέχη, βουλευτές κι όχι. Δεν είναι «ηγέτης» ο Τσίπρας και προβατάκια, της ξεφτύλας παρατρεχάμενοι, λαμόγια του κερατά οι άλλοι στον σύριζα. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, τις υποσχέσεις του νεοκυματικού σύριζα.

Όταν ο Βαρθολομαίος εύχεται (και με τη βοήθεια του... Θεού;, άλλη απομυθοποίηση αυτή του Τσίπρα ) στον πρωθυπουργό να βγάζει την Ελλάδα από την κρίση, σημαίνει ότι στο πρόσωπο του βλέπει έναν άλλον Καραμανλή, τον κανονικό, όχι τον μαϊμού Κώστα. Έναν άλλον Παπανδρέου, τον κανονικό, όχι τον μαϊμού Τζωρτζ. Έναν κομματικό σουλτάνο, που προσωπικά απ’ αυτόν εξαρτάται η τύχη της χώρας. Ο πατριάρχης, δηλαδή, μηδένισε το... «κάτι άλλο» του Τσίπρα, του είπε ότι κι εσύ είσαι μία από τα ίδια. Δεν του είπε μόνον ότι ως «ηγέτης» είσαι κατηγορίας πτηνού, τόσο ελαφρών βαρών.

Διαβάστε ακόμα:

ΦΡΙΚΙΑΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΕΝΑΣ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ