ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ

 

Γράφει ο Διονύσης Χαριτόπουλος 


Όλοι θέλουν να είναι όμορφοι. Όσο πλούσιοι, διάσημοι, έξυπνοι, ταλαντούχοι και αν είναι, δεν φτάνει. Βαθιά μες στην ψυχούλα τους καίγονται να είναι όμορφοι. Για να αρέσουν στο άλλο φύλο και να ξεχωρίζουν από το δικό τους. Να είναι και ποθητοί.

Η ομορφιά είναι αξία αυταπόδεικτη.

Η ευστροφία, το πνεύμα, η γνώση, το ταλέντο μένει να αποδειχθούν. Η ομορφιά όχι. Λάμπει σαν πολύτιμο μέταλλο. Δεν χρειάζεται να πεις ή να κάνεις τίποτα.

Είναι αξία εκτιμητέα επί τη εμφανίσει.

Τα πιο δηλητηριώδη σχόλια αφορούν την εμφάνιση.

Τίποτα δεν φαρμακώνει περισσότερο από τον χλευασμό των ατελειών σου. Καράφλας, μυτόγκα, στραβοκάνα, ζουμπάς, σκατόφατσα, άβυζη, σανίδα, χαμηλοκώλα, αυτιάς, γελάδα, πιθηκομούρης, στραβοχυμένη, γυαλαμπούκα, γκαμήλα, γλόμπος, λελέκι, ποντικομούρα, γυαλάκιας, χοντρέλα, φάλαινα, τσίρος, κοκάλω, πισώβαρη.

Στην ομορφιά συγχωρούνται πολλά. Στην ασκήμια ελάχιστα. Και τα σκατά της όμορφης είναι χαριτωμένα. Της άσκημης βρομάνε. Γι’ αυτό τα κορίτσια μεγαλώνουν με την αγωνία αν θα είναι αρκετά όμορφα για να αρέσουν στους άνδρες.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το τελευταίο βιβλίο ΣΧΕΣΕΙΣ του συγγραφέα για τις ερωτικές και σεξουαλικές σχέσεις του άνδρα και της γυναίκας, τιμή 11 ευρώ, εκδόσεις ΤΟΠΟΣ, τηλ. 21Ο.8222.835, www.toposbook.gr