ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

 

Αθήνα, καλοκαίρι του 1995. Είναι 45αρης άνδρας, επιχειρηματίας και πρόεδρος ομάδας από Πάτρα μεριά, ρίχνει κάτω με θυμό και δύναμη το κινητό τηλέφωνο κι αρχίζει με μανία να το ποδοπατά, μέχρι να το κάνει κομμάτια. Είμαι παρών στη σκηνή. Τι είχε συμβεί;

Νέο κόλπο τότε το φορητό τηλέφωνο στην Ελλάδα και το εργαλείο, κοτζάμ πράμα, βαρύ, χρειαζόταν να το κρατάς, να το «αγκαλιάζεις» με τη φούχτα. Κι έκανε μόνο μια δουλειά, του τηλεφώνου.

Ο άνθρωπος, λοιπόν, λέω για τον ποδοσφαιρικό παράγοντα, κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι απέκτησε ένα αλκοολίκι, με το κινητό. Το χρησιμοποιούσε και χωρίς να ‘ναι ανάγκη! Καλούσε και τον καλούσαν χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ε, αντέδρασε, μ’ έναν αυθορμητισμό άγριο, να απαλλαγεί από τη μαλακία που του κόλλησε.

Φοβερό! Οκτώ με δέκα ώρες την ημέρα ξοδεύουν το 60% των νέων σήμερα στο κινητό τους, σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ. Αγόρια και κορίτσια ανακάλυψαν το μαλακιστήρι του 21ου αιώνα και χάνουν το χρόνο τους, σύμφωνα με τη μελέτη Αμερικάνων. Σ ε ομιλία, internet, email, social media, μουσική, ανταλλαγή SMS, που αυτή είναι η κυρίαρχη ενασχόληση με το μαλακιστήρι.

Ο ισχυρός εθισμός εκδηλώνεται με τη χρήση του instagram και του ipod. Λεπτομέρεια που επισημάνθηκε στη σχετική έρευνα. Έξι στους δέκα νέους έρχονται σε κατάσταση νευρικότητας όταν έχουν ξεχάσει που βρίσκεται το κινητό τους. Το θέλουν τόσο πολύ, να το πάρουν ξανά στα χέρια τους, να μαλακιστούν για άσκοπη χρήση.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ