Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ «ΕΚΕΙΝΟ» ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ;

 

Ηγέτης είναι αυτός που ηγείται. Όχι εκείνος ο χάλιας που ακολουθεί, συνήθως στα τυφλά. Ηγέτης είναι αυτός που παίρνει αποφάσεις, που βγαίνει μπροστά και ό,τι κάνει είναι προς το συμφέρον όσων πιστεύουν σ’ αυτόν.

Ηγέτης δεν είναι αυτός που κάνει το κέφι του κόσμου, των συντρόφων, των οπαδών, αλλά εκείνος που με τις ενέργειές του, τις προσωπικές του ενέργειες, έχει εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη όσων τον ακολουθούν.

Ο Μαρινάκης, όπως κάθε αφεντικό ΠΑΕ, δεν είναι ηγέτης. Καραγκιόζης είναι όποιος χαρακτηρίζει «ηγέτη» τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού. Ο εφοπλιστής είναι απλά επιχειρηματίας. Ιδιοκτήτης των ανωνύμων εταιρειών που εμπορεύονται τις μπίζνες και τη δημοφιλία του Ολυμπιακού.

Ως ιδιοκτήτης, λοιπόν, της Α.Ε. Ολυμπιακός, όχι της ιδέας Ολυμπιακός, όχι της Ιστορίας Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης αποφασίζει για όλα. Μόνον αυτός. Επειδή αυτός πληρώνει, αυτός κερδίζει, αυτός χάνει.

Δεν αρέσει στον κόσμο να ακούσει από τον «ηγέτη» της ομαδάρας του, της όποιας ομάδάρας του, να λέει τούτο:

- Εγώ αποφασίζω, δεν είναι δουλειά των οπαδών να απαιτούν ποιόn προπονητή θα πάρω, ποιόν ποδοσφαιριστή θα αγοράσω, θα διώξω.

Μανουριάζουν οι γάβροι γιατί ο Μαρινάκης κατέληξε σε Αλβανό προπονητή. Με την ευκαιρία. Σκηνή στα «επίσημα» του Καραϊσκάκη, επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη. Γνωστός επιχειρηματίας, οπαδός του Ολυμπιακού, την πέφτει στον μίστερ Intracom: «Πρόεδρε, γιατί δεν φέρνεις στην ομάδα τον... (αναφέρει το όνομα πανάκριβου αλλοδαπού παικταρά)».

Ο Κόκκαλης ατάραχος, γνωρίζοντας ότι η κουβέντα του επώνυμου οπαδού εκπροσωπούσε και τους άλλους παρόντες ολόγυρα, δεν είπε τίποτα. Ούτε λέξη. Η αντίδραση του ήταν να απλώσει την παλάμη του στη μούρη του διαμαρτυρόμενου. Δηλαδή;

Με τη χειρονομία του ο Κόκκαλης, χωρίς να ανοίξει το στόμα του, απάντησε ως εξής: «Σύμφωνοι, να αγοράσω τον παικταρά που μου προτείνεις, αρκεί να τσοντάρεις κι εσύ... Πέσε, λοιπόν! Πόσα μου δίνεις για να φέρω αυτόν που γουστάρεις, πόσα;...».

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΠΗΞΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!