ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ GAY ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥN

 

Οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα θεωρούν ταμπού να δηλώσουν ξεκάθαρα αν είναι gay. Μπορεί στο εξωτερικό να γίνεται πλέον (άλλες φορές με κανονικές αντιδράσεις κι άλλες με ολέθριες), εδώ όμως που είμαστε πολλά χρόνια πίσω, ακόμα κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλάκι μας. Και στο εξωτερικό όμως δεν πάνε πίσω.

«Παίζω θέατρο κάθε μέρα» δήλωσε ξένος ποδοσφαιριστής πριν πει ανοικτά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Βλέπετε, οι ποδοσφαιριστές αντιπροσωπεύουν τα “γνήσια αρσενικά”. Είναι οι άντρες οι δυνατοί, οι γεμάτοι ορμή και πάθος που δύσκολα πάει το μυαλό κάποιου ότι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι.

Θυμάμαι μια δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ που είχε προκαλέσει τους gay ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο γερμανικό πρωτάθλημα να αποκαλυφθούν, υποστηρίζοντας ότι θα βγουν κερδισμένοι από μια τέτοια ενέργεια. Η αλήθεια, όμως, δεν είναι εύκολη, ακόμα κι αν έχεις πιο προχωρημένες αντιλήψεις όπως αυτές των Γερμανών. Aς πάρουμε ως παράδειγμα τον δηλωμένο ομοφυλόφιλο πρόεδρο της FC St. Pauli τον Cornelius "Corny" Littmann, που είδε και έπαθε όταν μαθεύτηκε ότι είναι gay.

«Χρειάστηκε να πληρώσω πολύ υψηλό τίμημα για να ζήσω το όνειρό μου, να παίξω δηλαδή στην Μπουντεσλίγκα» εξομολογήθηκε gay ποδοσφαιριστής στον δημοσιογράφο του περιοδικού «Fluter», Άντριαν Μπέχτολντ. «Πρέπει κάθε μέρα να παίζω θέατρο και να απαρνούμαι την πραγματική μου ταυτότητα...» συνεχίζει ο παίκτης, που κράτησε την ανωνυμία του, απαράβατος όρος για να παραχωρήσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Ο ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει πως γνωρίζει και άλλους ομοφυλόφιλους που παίζουν στην Μπουντεσλίγκα και ότι δεν πληρώνει γυναίκες για να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις μαζί του, γιατί απλούστατα έχει γυναίκες φίλες που…

Δείτε την συνέχεια και ποιοι δήλωσαν ανοικτά την ομοφυλοφιλία τους στο nikosonline.gr