ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ!...

 

Λοιπόν, εγώ θα υπερασπιστώ με πάθος την άποψη του υπουργού Τσιρώνη ότι για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό φταίει η κοινωνία. Μόνο που δε φταίει γι αυτά που λέει ο Τσιρώνης. Εγώ θα πω ότι η κοινωνία που φταίει είναι και εντελώς υποκρίτρια. Και μονίμως πέφτει από τα σύννεφα. Για όλα όσα συμβαίνουν. Επειδή προφανώς ζει στα σύννεφα. Δεν είναι αυτή που ψηφίζει τους Τσιρώνηδες; Άλλη είναι;

Προφανώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι αυτή που φέρνει και την κυβερνάνε αυτοί που της χαϊδεύουν τ’ αυτιά ενώ στέλνει στα αζήτητα όσους της ζητάνε κόπους και ευθύνες. Άλλη είναι.

Δεν είναι αυτή που διορίζει με την ψήφο της τον κάθε άσχετο και αγύρτη στη θέση του νομοθέτη, του δήμαρχου, του σύμβουλου και του κυβερνήτη. Άλλη είναι.

Δεν είναι αυτή που νοιάζεται μόνο να διοριστεί το βλαστάρι της σε θέσεις ευθύνης ακόμα κι αν είναι στούρνος. Άλλη είναι.

Δεν είναι αυτή που από αυτόν τον στούρνο που διόρισε ζητάει ευθύνες για τη δουλειά που δεν έκανε και για την καταστροφή που δεν απέτρεψε. Άλλη είναι.

Δεν είναι αυτή που βλέπει τα δάση της να καίγονται και τα σπίτια της να απειλούνται σχεδόν κάθε χρόνο, ενώ οι υπεύθυνοι πελαγοδρομούν ανοργάνωτοι και ανίκανοι, με τα μισά μέσα να είναι άχρηστα. Υπεύθυνοι που αυτή εκλέγει, αυτή διορίζει, αυτή ανέχεται. Άλλη είναι, δεν είναι αυτή!...
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΕΤΡΑΔΗ ΣTO LIBERAL.GR