ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΣΟΥΤΑΡΕΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ

 

Παιδί μάλαμα ο Τρύφωνας, και από χαρακτήρα ο ευαίσθητος. Το πήρε και πολύ βαρειά όταν τον άφησε η Φιλιώ, μετά από ενάμισυ χρόνο σχέση. Το χειρότερο; Αυτό κι αν δεν χωνεύεται. Η γκόμενα τα ‘φτιαξε μ’ έναν χάλια. Με αγόρι δέλτα εθνικής μπροστά στον Τρύφωνα.

Ο Τέλης είναι το πρώτο πιστόλι της παρέας. Και των περιχώρων. Έχει αναγάγει σε επιστήμη το γκομενιλίκι. Όποια γουστάρει την ρίχνει και σε χρόνο ρεκόρ. Ο Τέλης, λοιπόν, έπιασε από κοντά το φιλαράκι του τον Τρύφωνα, για να τον φέρει στα ίσα του μετά την κηδεία που έπαθε από την Φιλιώ.

- Τρύφωνα, εγώ ο Τέλης σου μιλάω. Δεν τρέχει τίποτα, ξέχασε την Φιλίτσα. Υπ’ όψιν ότι δεν υπάρχει άντρας στη γη, ακόμα και πιο μπάνικοι από εμάς, που να μην τους παράτησε γυναίκα. Και στη συνέχεια, μάλιστα, να πήγε η κυρία με δευτεράτζα. Με κάποιον της πλάκας.

''Δεν μπορώ να το ξεπεράσω, ρε, Τέλη…, σου λέω με πονάει, όπως μου ξηγήθηκε η…, ούτε το όνομά της δεν έχω κουράγιο να αναφέρω…'', παραδέχεται ο Τρύφων. Ο Τέλης επιμένει στο ίδιο μοτίβο:

- Ρε, Τρύφωνα, πώς να στο πω! Δεν αξίζει να σε βασανίζει. Γράψε την κανονικά. Και πίστεψέ με, μετά από μία εβδομάδα, άντε το πολύ δέκα μέρες, θα τα βάζεις με τον εαυτό σου, που το ‘ χες πάρει τόσο κατάκαρδα. Σε παρακαλώ, τέρμα η κλάψα.

Πράγματι. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ο Τρύφωνας είχε ξεχάσει την Φιλιώ, και σ' αυτό βοήθησε, όχι η ''παρηγοριά'' του Τέλη, αλλά η δική του σκέψη, πως δεν του άξιζε εκείνη, πως την είχε υπερεκτιμήσει. Και χωρίς την Φιλιώ υπάρχει ζωή, καλύτερη ζωή...

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ… ΑΥΝΑΝΙΖΕΣΑΙ!