«ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ, «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ

 

Τελικά, ο άνθρωπος αντί να ενώνεται, να φθάσει κάποτε να γίνει ενιαία πανανθρώπινη κοινότητα, γουστάρει να ξεκόβει από τους «άλλους».

Η μεγάλη κατάρα του δίποδου. Οι «άλλοι». Πάντα υπάρχουν «οι άλλοι», κι αν δεν τους βλέπουν, τους ανακαλύπτουν, τους κατασκευάζουν. Επειδή στο DNA του ανθρώπου παίζει μπάλα η κόντρα, ο ανταγωνισμός, ο τσακωμός.

Αυτά τα ολίγα, όχι κάτι περισσότερο, από τον αποδυτηριάκια για το δημοψήφισμα ''ανεξαρτησίας'' που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Καταλωνία και σκόραρε περισσότερο από 90%. Γιατί, κύριε, να ανεξαρτητοποιηθείς από την Ισπανία; Δεν υπάρχει λόγος!

Έχουμε διαφορές, λένε οι Καταλανοί. Σύμφωνοι. Δεν είμαστε Ισπανοί, έχουμε τη δική μας γλώσσα, τη δική μας κουλτούρα. Σύμφωνοι. Γιατί, όμως, να μη συμπορεύεστε σ’ ένα κράτος;

Να ενωθεί η Ισπανία με την Πορτογαλία. Αυτό λέω εγώ. Και μετά η ενωμένη Ισπανία - Πορτογαλία σ’ ένα κράτος να ενωθεί με την Γαλλία. Ας υπάρχουν οι όποιες διαφορές. Πολιτικές, οικονομικές, θρησκευτικές, ποδοσφαιρικές. Γιατί, όχι; Αυτή είναι η μαγκιά. Έτσι λέω εγώ.

Όλοι σ’ ένα πρωτάθλημα. Οι καλύτερες ομάδες στην Α’ εθνική κατηγορία, οι άλλες στην Β’ και Γ’ εθνική. Αυτό που γίνεται στο ποδόσφαιρο.

Μπαρτσελώνα είσαι, φόρα ο,τι χρώμα φανέλα σ’ αρέσει, αγόρασε όποιον παίκτη θέλεις, αλλά θα παίζεις στο ίδιο πρωτάθλημα με την Ρεάλ Μαδρίτης, την Παρί Σαιν Ζερμαίν, την Μπενφίκα. Τόσο απλά.

Ε, αυτό το απλό δεν θα γίνει ποτέ στο κράτος του Θεού. Του μοναδικού Θεού, που θα εκθρονιστεί αν ενωθούν οι φυλές των πιστών του, μουσουλμάνοι, εβραίοι, χριστιανοί, όλες οι φάρες των χριστιανών, οι βουδιστές κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΗ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ!