Οι πιο ισχυρες λεσβιες ολων των εποχων

 

Στην Αμερική ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των lesbian, gay, bisexual και transgender (LGBT), και καταλαβαίνετε ότι όλα τα sites και τα blog βρίθουν από σχετικά άρθρα. Έτσι έπεσα πάνω σε ένα άρθρο που μίλαγε για τις πιο γνωστές gay γυναίκες της Ιστορίας, που είχαν τον δύναμη και το θάρρος να παλέψουν για τα δικαιώματα τους.

Λοιπόν, που λέτε, δεν είναι η Ellen DeGeneres ή η Jodi Foster μέσα στον κατάλογο. Είναι άλλες που ήρθε η ώρα να τις μάθουμε. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι τώρα. Και ας ξεκινήσουμε από την αρχαιότερη... Την Σαπφώ (630- 570 π.Χ.).

Την Ελληνίδα λυρική ποιήτρια από την Λέσβο, ιδιαίτερα γνωστή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα για τα ποιήματά της. Με το όνομά της έχει συνδεθεί και ο λεσβιακός έρωτας. Για τη ζωή της ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά.

Ο φιλόσοφος Μάξιμος ο Τύριος την περιγράφει ως μικρόσωμη και μελαχρινή («μικρά και μέλαινα») που συγκέντρωνε γύρω της νεαρές όμορφες κοπέλες από την αριστοκρατία του νησιού και των μικρασιατικών πόλεων, για να τους διδάξει τις τέχνες της μουσικής και της ποίησης, στην υπηρεσία της …

Η συνέχεια στο nikosonline.gr