ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 

Η Βερόνικα, κάποτε άλτρια στο ύψος, γέννησε σα σήμερα 6 Δεκεμβρίου, το 1994, έναν ακόμα γιό, και τον νανούριζε σ’ ένα πρόχειρο κρεβατάκι, στο ένα από τα δύο δωμάτια, κάπου στα Σεπόλια, διαμέρισμα ημιυπόγειο. Όταν το παιδί πάτησε γερά στα πόδια του, βγήκε στους δρόμους να πουλάει τσάντες, ρολόγια και γυαλιά ηλίου. Η οικογένεια είχε μεγαλώσει, τα αγόρια της Βερόνικας και του Τσάρλς Αντετοκούνμπο έγιναν πέντε, περισσότερα τα στόματα, πιο σκληρή η επιβίωση, να βγει το μεροκάματο…

Μετανάστες οι Αντετοκούνμπο από τη Νιγηρία. Ο Γιάννης, που γιορτάζει σήμερα τη γέννησή του, ο πιτσιρικάς που φορώντας φθαρμένα παπούτσια του πατέρα του προσπαθούσε να πουλήσει φτηνά ζώνες και βραχιολάκια στους περαστικούς, σήμερα είναι start. Ένας big deal star του NBA με μηνιαίο μισθό κοντά στα 2,5 εκ. δολάρια.

Στέκομαι προσοχή στον πατέρα Αντετοκούνμπο. Και υποκλίνομαι. Και σκέπτομαι την ευτυχία που τον γέμιζε επειδή με την γυναίκα του μεγάλωσαν και καμάρωσαν το Φράνσις, τον Θανάση, τον Γιάννη, τον Κώστα και τον Άλεξ. Ο Τσάρλς πέθανε το περασμένο Σεπτέμβριο, κτυπημένος από την καρδιά του, στα 53 του χρόνια. Ο θάνατος τον βρήκε στις ΗΠΑ, εκεί όπου ζούσε πλέον η οικογένεια, κοντά στον Γιάννη.

Πρώην ποδοσφαιριστής, είχε προλάβει κιόλας να παίξει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Νιγηρίας, ο Κάρολος Αντετοκούνμπο, ξένος στην Ελλάδα, ήταν πατέρας. Η συνέχεια του Θεού, για κάποιες κοινωνίες της αρχαιότητας. Πατέρας. Λέξη βαρειά. Υποχρέωση βαρειά. Ο αρχηγός της οικογένειας. Ο οδηγός της. Και πάντα το θεμέλιο της.

Ποδοσφαιριστής στα νιάτα του ο Τσαρλς, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε πώς οι γιοί του ταιριάζουν στο μπάσκετ. Τους πήγαινε στο πάρκο και τους μάθαινε αθλητισμό. Ο Ούγκο Γιάννης ξεκίνησε από τον Φιλαθλητικό και το 2013 επελέγη στα ντραφτ του NBA. Σήμερα είναι η πρώτη φίρμα των Milwaukee Buks.

Δεν υπάρχει μόνον Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μέσα του αναπνέει και ο Τααρλς.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΜΑΝ, ΠΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ!