ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

Πήρε για καλά τη στροφή το έργο και για μια φορά ακόμα, για ένα χρόνο ακόμα μπήκε φουλαριστό στην ευθεία πριν τα Χριστούγεννα. Τη Νο 1 γιορτή των ορθόδοξων χριστιανών. Σε μια εβδομάδα θα ξαναγεννηθεί. Και κατάστημα να μην είσαι το' χεις κιόλας στήσει το δέντρο. Έτσι είναι. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ομορφαίνει το σπίτι και σε προετοιμάζει για τον ερχομό του Ιησού, μέρας εορτάσιμης που δεν τη βαριέται κανένας.

Ποιος, όμως, σου είπε ότι το δένδρο το στολίζεις; Να το ποτίζεις, κύριε, το καταλαβαίνω. Να το κλαδεύεις, να το μπολιάζεις, να το φροντίζεις.
Στο όνομα της θρησκείας τα έχετε ξεφτυλίσει όλα. Δενδράκια, ζωάκια, γεννήματα της φύσης, όχι δικά σου κατασκευάσματα, τα κάνεις όλα παιχνιδάκια, για την πλάκα σου. Τους αλλάζεις τον Χριστό με την ευλογία της Εκκλησίας.

Έχει ζωή, ρε, το δένδρο. Αθάνατη ζωή. Και για να υπάρχει κάποιο λόγο τεράστιο υπηρετεί. Κάποια σκοπιμότητα, πιθανόν ασύλληπτη για το μυαλουδάκι σου.

Την ιερότητα της ύπαρξης των δένδρων την αγνοείς, είναι αδιάφορη σε σένα. Και για το ψέμα σου, για να τσουρνέψεις αλήθεια και χαρούλες με το παραμυθάκι της θρησκείας, σενιάρεις τα μπιχλιμπίδια και τα φωτάκια στο δένδρο. Και μετά πακετάρεις όλο το decoration για τον κάδο των απορριμμάτων. Ή το καβατζάρεις όταν έπαιξες με μαϊμού δέντρο, για του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ