ΑΠΟ SHOPPING ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ... ΚΕΦΙΑ

 

Ημέρες γιορταστικές, πρώτα οι χριστουγεννιάτικες και καπάκι μετά οι πρωτοχρονιάτικες. Ημέρες κατ' εξοχήν οικογενειακές, και να μη ξεχνιόμαστε, των δώρων στα δικά μας πρόσωπα, στα αγαπημένα, τα πολύ κοντινά. Βιάζομαι να πω που ταξίδευσε η σκέψη μου...

Σε κάποιους αιώνες περασμένους που ήταν άγνωστη η καταναλωτική μανία, το shopping therapy και το ξεσάλωμα, η επιδρομή στα μαγαζιά παραμονές της αλλαγής του χρόνου. Σε χρόνια άγνωστα σήμερα, όπου το δώρο στο παιδί, στον φίλο, στον γείτονα, στον συγγενή ήταν ένα φτηνόπραμα, κάτι που δεν κόστιζε μία, φτιαγμένο με τα χέρια χάρη στην έμπνευση του δωρητή.

Με ποιο κέφι σήμερα κάποιος να κάνει ψώνια, να αγοράσει δώρο. Δεν περισσεύουν φράγκα. Ασάλιωτος είναι ο περισσότερος κόσμος, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Το υπουργείο οικονομίας, η εφορία από το 2015 με έξτρα επίλεκτα στελέχη βασανίζονται να βρουν πώς θα τα πάρουν από τους πολίτες, τους φορολογούμενους.

Ποια Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Το 90% των Ελλήνων τα τελευταία πέντε χρόνια έχει... ξοδέψει μηδέν ευρώ σε ρούχα, σε εσώρουχα, σε παπούτσια και τη βγάζει με ό,τι είχε. Ναι, αλλά η αγορά πρέπει να κινηθεί, η παράδοση του shopping να κρατηθεί, η κυβέρνηση να παρουσιάσει έργο... Να γίνουμε νυχτερίδες, λοιπόν. Σαν κι αυτές προκειμένου να ζήσουμε να πίνει ο ένας το αίμα του άλλου.

Διαβάστε ακόμα:

ΡΕ, Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;