EΤΣΙ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΔΑΜΑΣΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ

 

Ελληνίδα ηθοποιός. Όχι μέσα στα πρώτα ονόματα. Σα γυναίκα, όμως, δεν παίζεται, δεν συγκρίνεται, είναι το «κάτι άλλο». Αυτό θα πουν όσοι την κατάφεραν, να βρεθούν στο κρεβάτι μαζί της. Γνωστή, άλλωστε, στον κόσμο του θεάτρου και γενικά στην αθηναϊκή κοινωνία για τον αδάμαστο χαρακτήρα της. Ο ορισμός της ανεξάρτητης γυναίκας. Η ασυμβίβαστη, η ακαλούπωτη.

Επαγγελματική συνάντηση. Σκηνοθέτης, ίδιας περίπου ηλικίας την επισκέπτεται στο σπίτι της, να της κάνει πρόταση για δουλειά. Το σκηνικό μου το μετέφερε ο κολλητός της, ένας gay, ο πιο πιστός της φίλος της θεατρίνας.

Το κορίτσι είναι στις πρώτες μέρες της σχέσης που έκανε επιχειρηματία. Όταν πια είπαν αυτά που είπαν για τη συνεργασία τους, ο σκηνοθέτης έφερε την κουβέντα και εκεί που ήθελε: «Σε ξέρω καλύτερα απ’ όσο εσύ γνωρίζεις τον εαυτό σου. Φοβάμαι ότι αυτή η ιστορία που ξεκίνησες με το παλληκάρι, θα σε βγάλει από τα νερά σου. Μήπως δεν έχεις την αυτοσυγκέντρωση που θα χρειαστείς, ο ρόλος που σου προτείνω είναι θηρίο, πολύ δύσκολος…».

- Δεν υπάρχει πρόβλημα, καθησυχάζει τον σκηνοθέτη.

«Δεν κάνει αυτό το παιδί για σένα, εγώ είμαι ο άνθρωπός σου. Εγώ που ξέρω πως εσύ είσαι η περίπτωση, ο τύπος της γυναίκας που δεν θες να ανήκεις σε κανένα…»

- Τότε, εσύ τι περιμένεις από μένα;

«Σε θέλω και δεν περιμένω τίποτα. Σε θέλω χωρίς να περιμένω να γίνεις «δικιά» μου. Με μένα θα ανήκεις μόνο στον εαυτό σου. Ούτε εγώ θα ανήκω σε σένα. Σε θέλω, όμως, γιατί από σένα συγκεκριμένα είμαι σίγουρος πως θα πάρω σαν άντρας αυτά που καμία γυναίκα μπορεί να μου χαρίσει. Και το ξέρω πως κι εσύ με θέλεις…»

Η ηθοποιός τράβηξε δύο ρουφηξιές από την πίπα της και με δόση ειρωνείας σχολίασε…

- Ωραία τα λες…, να κάνουμε χωριό οι δυο μας, εγώ να έχω την ανεξαρτησία μου…, κι αν αύριο πάω μ’ άλλον, ίσως για μια βραδιά μόνον, γιατί βρέθηκα σε αδυναμία, τι θα πεις; Ότι ήμουν άπιστη…

«Εμένα θα προδώσεις; Όχι, βέβαια. Εσύ θα πας μ’ άλλον, εσύ θα είσαι εκείνη που θα νοιώσει καλύτερα ή χειρώτερα επειδη πηδήχθηκες μ' άλλον όσο είσαι μαζί μου. Κι αν συμβεί αυτό, στο λέω από τώρα, εγώ θα σου στείλω λουλούδια μ’ όποιον μ’ απατήσεις».

Ο σκηνοθέτης, τελικά, έφυγε από το σπίτι της, την άλλη μέρα το πρωί.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΞ