Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

 

Ένας χάλιας. Αυτό λες αν δεις τη φάτσα του. Ότι είναι ένας τίποτας. Και από τη συμπεριφορά του, αν κουβεντιάσεις μαζί του, θα πεις πως είναι το νούμερο. Κι όμως! Πρόκειται για τον μεγαλύτερο έμπορα ναρκωτικών στον κόσμο. Ιδιοκτήτη τεράστιας επιχείρησης που διακινεί ναρκωτικά σ’ όλο τον κόσμο. Με δικά του μέσα! Έχει περισσότερα αεροπλάνα από τον εθνικό αερομεταφορέα του Μεξικού. Έχει παπόρια, νταλίκες. Και υποβρύχια σκάφη επιφάνειας. Και κοντά στα 5.000 αεροδρόμια αυτοσχέδια.

Ο θρυλικός Ελ Τσάπο. Από ένα φτωχαδάκι που καλλιεργούσε χασισάκι εξελίχθηκε στον σούπερ νάμπερ ουάν αρχικαρτελάρχη, επικηρυγμένο με εκατομμύρια δολάρια. Το κρησφύγετό του, ένα παλάτι κάτω από τη γη, οδηγούσε σε τούνελ που κατέληγε σε υπονόμους. Τελικά, και για δεύτερη φορά τον συνέλαβαν σα σήμερα 8 Ιανουαρίου, το 2016.

Φοβερά πράγματα. Για λογαριασμό του εμβληματικού περιοδικού Rolling Stone ο χολυγουντιανός σταρ Σων Πεν καταφέρνει να πάρει δημοσιογραφική συνέντευξη (φώτο) από τον Ιοακίμ Γκουζμάν Λοέρα, παγκόσμια γνωστό ως El Chapo. Η συνέντευξη δημοσιεύεται στις 9 Ιανουαρίου 2016, μια μόλις ημέρα μετά την κινηματογραφική σύλληψη του μεγάλου αφεντικού, του Ελ Τσάπο.

«Είναι γεγονός ότι τα ναρκωτικά καταστρέφουν τον άνθρωπο…» δήλωσε ο 45χρονος Ελ Τσάπο στον Σων Πεν. «Δυστυχώς, εκεί που μεγάλωσα δεν υπάρχει άλλος τρόπος επιβίωσης, ακόμα και σήμερα, παρά μόνο να δουλεύεις το ναρκωτικό. Όχι, δεν αισθάνομαι να έχω προσωπική ευθύνη για την εξάπλωση των ουσιών. Ούτε θα σταματήσουν να κυκλοφορούν, να έχουν ζήτηση, όταν εγώ πεθάνω. Πουλάω ηρωίνη, κοκαΐνη, μαριχουάνα, μεταμφεταμίνες, σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από κάθε άλλον στον πλανήτη. Αν με θέλουν νεκρό ή, όχι; Με κυνηγάνε, αυτό ξέρω».

Η γνωστή Μεξικάνα ηθοποιός Καίητ Ντελ Καστίγιο, που πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτική σειρά με θέμα τις συμμορίες ναρκωτικών(!), μεσολάβησε ανάμεσα στον διάσημο ηθοποιό και το αφεντικό, για να γίνει η επτάωρη συνέντευξη.

Στις 11 Ιουλίου 2015 ο Ελ Τσάπο απέδρασσε από τις υψηλής ασφαλείας φυλακές. Είπε: «Η κυβέρνηση έστειλε στην Γερμανία να εκπαιδευτούν μηχανικοί για να εμποδιστεί κάθε προσπάθεια διάνοιξης υπόγειας στοάς, που θα έφθανε στο κελί μου». Κατάφερε να την κοπανήσει, όμως οι πεζοναύτες τον ξαναμάγκωσαν έξι μήνες μετά.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ