ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

 

Κόσμος πολύς στην τεράστια αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής. Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης avanh garde Έλληνα καλλιτέχνη, γιου μεγαλοεφοπλιστή, που ζει μόνιμα στο Παρίσι. Την πρόσεξε από απόσταση. Δεν παίρνει το μάτι του από επάνω της. Είναι δίπλα σ’ έναν άνδρα, σ’ ένα πηγαδάκι μ’ ένα ακόμα ζευγάρι, ευδιάθετη, απορροφημένη στην κουβέντα που συμμετέχει. Αποφασίζει να την πλησίασε κι άλλο.

Μια δύναμη έξω από τον έλεγχο του αισθάνεται έντονα να τον κυριεύει. Και να τον σπρώχνει προς τα καρέ της; Κάτι αλλοιώτικο, πρωτόγνωρο σ' αυτόν συμβαίνει, σίγουρα. Μπερδεύονται τα υγρά του, τα χημικά του, οι αναπνοές του είναι διαφορετικές, η καρδιά του κτυπάει σ’ άλλο ρυθμό.
...Μια φευγαλέα ματιά της πέρασε από επάνω του, είχε τόσο νόημα όσο αν αυτός ήταν γκαρσόνι με την πιατέλα ορεκτικών.
Είναι θεά. Καθαρή, αμεταχείριστη ομορφιά. Ισχυρός ο κύκλος θερμότητας ολόγυρα της, ακτινοβολεί και του προκαλεί μια ζάλη, μια έξαψη, του σαρώνει σ’ όλο το κορμί.

Ούτε νοιάζεται τούτη τη στιγμή που να βρίσκεται η δική του σύνοδος, κάπου θα κόλλησε σε παρέα, να συνάντησε γνωστό. Αυτός είναι αιχμάλωτος της άγνωστης, απέναντι της. Θύμα του κεραυνοβόλου έρωτα, όπως το λένε και που ποτέ ο ίδιος δεν δεχόταν ότι θα συμβεί σ’ αυτόν. Πόσο παράξενα, αλλά και ωραία νοιώθει σε τούτη την ομηρία του.
... Κι αν η γυναίκα που έχει μαγνητίσει όλο του το είναι, είναι παντρεμένη, ζευγαρωμένη; Δεν ξέρει, δεν τον ενδιαφέρει.
Ο συναγερμός στον εγκέφαλό του έχει ανεβάσει στροφές. Επιταχύνθηκε η ενεργοποίηση εκείνων των ουσιών που φέρνουν ιδρώτα, μαζί κι ένα ζεστό, γλυκό συναίσθημα αγωνίας και ελπίδας.

Δεν αφήνει τα μάτια του από επάνω της. Κι όταν σταυρώθηκαν με το δικό της βλέμμα, τότε η νεράιδα πρέπει να κατάλαβε πως «κάτι» του συμβαίνει, και γι’ αυτό το «κάτι» υπαίτια είναι η ίδια.

Για επτάμισυ λεπτά παίζανε με τα μάτια, επίμονα, και οι δυο καρδιές στέλνανε η μια στην άλλη μηνύματα του αιώνιου κώδικα επικοινωνίας δυο ανθρώπων που είναι έτοιμοι για όλα. Την πλησίασε. Της μίλησε. Της ζήτησε να κάνουν μια βόλτα στον κήπο. Κι όταν δεν τους έβλεπε κανείς όρμησαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΕ 70ΑΡΕΣ