ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΩΝ

 

Τα καταφέρανε οι σουφραζέτες, δηλαδή οι και γαμώ φεμινίστριες, και σ' αυτό. Να συμμετέχουν στους ολυμπιακούς αγώνες και οι γυναίκες. Μία ακόμα... αποτυχία τους. Μιλάει η Ιστορία. Μιλάνε τα μάτια μας, ό,τι βλέπουν.

Στους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητος οι Έλληνες δεν επέτρεπαν στις γυναίκες ούτε να μπουν στο στάδιο. Καμιά γυναίκα στην κερκίδα. Επειδή και η Αθήνα και η Σπάρτη είχαν πολύ υψηλά την γυναίκα. Από σεβασμό, λοιπόν, στην γυναίκα δεν της επέτρεπαν την είσοδο διότι οι αθλητές αγωνιζόντουσαν γυμνοί.

Σα σήμερα στις 3 Μαρτίου το 1913 οι σουφραζέτες των ΗΠΑ, ταυρίνες σκέτες σε υαλοπωλείο, τα έκαναν λίμπα στο όνομα του αγώνα τους να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου και οι γυναίκες. Με την ευκαιρία αναφέρουμε και τους τσαμπουκάδες από τις σουφραζέτες της Ευρώπης. Στις 24 Μαρτίου το 1921 στο Μόντε Κάρλο οι “αγωνίστριες” για την ισότητα των δυο φύλων απαιτούσαν να έχουν παρουσία κι αυτές στους ολυμπιακούς αγώνες. Τελικά, για πρώτη φορά οι γυναίκες έλαβαν μέρος στη διοργάνωση του 1928, στο Άμστερνταμ.

Και πού έφθασε το πράμα; Να πέσουν στη ντόπα με τα μούτρα και οι γυναίκες. Να τις ακούς να μιλάνε όπως τα σωφέρια της παλιάς μαγκιάς με γκραν βραχνή φωνή. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, πριν “φτιάξουν” τις ντόπες, να μην τολμούν να βγουν έξω αν δεν ήταν ξυρισμένες στη μάπα. Άβυζες και με κορμιά ανδρικά. Να, γιατί δεν θεωρώ αποτυχία και... κοινωνική κατάκτηση οι γυναίκες να πέσουν κι αυτές στο αλκοολίκι του πρωταθλητισμού. Με τίμημα την απώλεια της θηλυκότητας τους. Την υπονόμευση της σεξουαλικότητας τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΑ… 47 ΤΗΣ