ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

 

Γιορτή της Γυναίκας σήμερα. Ντροπή. Ε, όχι κι αυτό, ρε. Να γιορτάζουν την Γυναίκα. Μιλάμε, και το εννοώ, πέρα για πέρα, για το απόλυτο κατάντημα. Να βάλουν στο ημερολόγιο, ειδική ημέρα, αφιερωμένη στην Γυναίκα.

Υπάρχει, ρε, ζωή στον πλανήτη χωρίς την γυναίκα; Αν ο αρχιμαλάκας ο άνθρωπος, ο πολιτισμένος άνθρωπος, έφτιαξε ιδεολογίες και φιλοσοφίες, θρησκείες και πολιτεύματα, για να μου πει ότι έχει αξία η ζωή, τότε θα πρέπει να στήσει σε επίπεδο θεότητος την Γυναίκα. Όχι να την αντιμετωπίζει σαν... όλα τα άλλα που τα... τιμάνε και τα θυμούνται μία ημέρα το χρόνο.

Ε, σου λένε οι έμποροι, πιο πονηροί είναι αυτοί του παπαδαριού; Κάθε ημέρα κάποιον άγιο, όσιο, μάρτυρα της θρησκείας, τον γιορτάζουν. Και επειδή έχουν μαζευτεί πολλοί, φορτώνουν αναγκαστικά την κάθε ημέρα με δυο-τρεις αγίους και βοηθούς αγίων. Το ίδιο κόλπο κάνουν και οι άρχοντες του εμπορίου. Για να βοηθήσουν τον καταναλωτισμό. Ημέρα των λουλουδιών, του έιτζ, της αντικαπνιστικής εκστρατείας, της Μητέρας, του Παιδιού, της Αιμοδοσίας, όλο και κάτι έχουν βρει για να κινείται το χρήμα. Να ξοδεύεται. Να αλλάζει τσέπες.

Εντάξει, αλλά όχι ίσα και όμοια μ' όλα και η Γυναίκα. Θα πουν κάποιοι, επιστήμονες και συγγραφείς, μάλιστα το λένε και το γράφουν φόρα παρτίδα στα έργα τους, ότι η γυναίκα είναι... άλλο πράμα. Διαφορετική από τον άντρα. Δύσκολος άνθρωπος. Ανάποδος. Κάποιες φορές δεν την καταλαβαίνουμε. Η γυναίκα είναι αυτή που είναι! Και, επιτέλους, πότε το δίποδο θα αποδεχθεί τη φύση, πότε θα σταματήσει να την πολεμά, για να τη φέρει βόλτα, στα μέτρα του. Για να κάνει όλο πιο εύκολη τη ζωή του.
Εγώ την λατρεύω την γυναίκα κάθε ημέρα. Την γιορτάζω κάθε ημέρα. Κι αν είναι δυνατόν να την χαιρόμουν σαν άνδρας, κάθε ημέρα. Και έρχεσαι να μου υπονοήσεις ότι εγώ ο άνδρας, ο άνθρωπος, την έχω ξεχασμένη, παραμελημένη και μου την... υπενθυμίζεις με ΜΙΑ ημέρα για πάρτη της. Ποια; Την πηγή της ζωής. Το άλας της ζωής.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ