ΓΙΑΤΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ

 

Το μεγάλο λάθος που το κάνουν όλοι στην παιδική τους ηλικία. Να θαρρούν πως και οι άλλοι βλέπουν τον κόσμο το ίδιο, όπως εκείνοι. Αυτό σημαίνει αθωότητα. Ότι ο άλλος δεν έχει διαφορετικές σκέψεις στο κεφάλι του. Διαφορετικές επιθυμίες. Να, όμως, που κάποιος άλλος είναι ικανός να κάνει αυτό που σε σένα ούτε καν περνάει από το μυαλό σου.

Από πιτσιρικάς θυμάμαι πως το πρώτο πράμα που γούσταρα ήταν τα κορίτσια. Ξεκαθαρίζω ότι η κουβέντα είναι γκομενική. Και περνάω στο παρασύνθημα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια ωραία, μια λαχταριστή συμμαθήτρια μας, μια γειτόνισσα μας, βγαίνει ραντεβού με άσχημο αγόρι. Πως γίνεται αυτό, γαμώ το στανιό μου, παραμιλούσα. Μετά από χρόνια έδωσα την εξήγηση, και ήταν τόσο απλή, γαμώ το στανιό μου.

Η κοπέλλα μετράει αλλά και αισθάνεται πως ήρθε ο καιρός να πάει με αρσενικό. Να επιβεβαιώσει ότι είναι γυναίκα, ότι αρέσει. Ε, θα πει το ''ναι'' στον κακομούτσουνο, όταν δειλιάζουν να της την πέσουν οι ομορφονιοί.
Αληθινή ιστορία. Είμαι στην τελευταία τάξη του δημοτικού, αμούστακος ακόμα, και στο σπίτι ξαδέλφου το παίζω ψόφιος κοριός σε μια παρέα «μεγάλων», τουλάχιστον είκοσι χρόνων, αγόρια και κορίτσια. Η κουβέντα έχει ανάψει, σου λέω και πολύ κουλτούρα, για πολιτική, για τη σοβιετική σχολή κινηματογράφου, για το κίνημα της αμερικάνικης ποίησης. Τέτοια.

Κοζάρω την πιο γκόμενα να συμμετέχει ζωηρά στην κουβέντα και όλο να ρίχνει ματιές με νόημα στον πιο κακοφτιαγμένο της παρέας. Που δεν ήταν μονάχα άσχημος, σα να βαριόταν κιόλας μ’ όλα όσα άκουγε. Όταν κάποτε τέλειωσε το πανηγύρι το κορίτσι, το θυμάμαι σα χθες, έφυγε με τον άσχημο.

Την άλλη μέρα γεμάτος περιέργεια ρωτάω τον ξάδελφο, ο οποίος μου είπε: ''Όλοι την θέλαμε, όμως αυτή πήγε με τον Στάμο, συμφοιτητή τους στο πανεπιστήμιο, σχεδόν αδιάφορο για τα μαθήματα, που γούσταρε περισσότερο να παίζει μπιλιάρδο και ποδοσφαιράκια στη λέσχη''.

Σου λέω ότι εκείνο το σκηνικό με σφράγισε. Μου είχε μείνει. Γιατί η καυτή γκόμενα που όλοι ξέρανε την αδυναμία της στο σεξ, να προτιμήσει τον ασχημομούρη και τεμπελάκο, όχι έναν άλλον, πιο μπάνικο και πιο έξυπνο.

Πάρε το σα δεδομένο. Ποιο; Και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Ποιο; Έγιναν έρευνες και αποδείχθηκε ότι οι ευφυέστεροι έφηβοι ασχολούνται περισσότερο με τις επιδόσεις τους στα μαθήματα παρά με το σεξ. Φοβερά πράγματα. Όσο υψηλώτερο IQ έχει ένας νέος, τόσο καθυστερεί να πάρει φωτιά στο σεξ. Μιλάνε οι έρευνες αλλά και τα πειράματα σε ποντίκια. Φοβερά πράγματα. Οι ευφυέστεροι έφηβοι καθυστερούν να αρχίσουν την ερωτική τους ζωή.

Να, γιατί θυμήθηκα εκείνο το κορίτσι με την επιθετική σεξουαλικότητά που διάλεξε από την παρέα τον «βλάκα» και τελευταίο στο γοητηλίκι. Η διαίσθησή της, φαίνεται, πως της έλεγε ότι αυτός, ο μπιλιαρδόρος είναι καλύτερος εραστής, όχι κάποιος άλλος που ακόμα ενδιαφέρεται περισσότερο για πνευματικές αναζητήσεις και λοιπούς κοινωνικούς προβληματισμούς.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΕΘΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΛΗΡΑΔΑ ΣΤΙΣ ΡΩΓΕΣ