Ο ΕΛΛΗΝ(;) ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

 

Ο πρίγκιπας του Εδιμβούργου, ο Φίλιππος, γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στην έπαυλη MonRepos της Κέρκυρας. Είναι ο μόνος γιος και το πέμπτο παιδί του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της πριγκίπισσας Αλίκης του Μπάντενμπεργκ. Βαπτίσθηκε ελληνορθόδοξος με αναδόχους την γιαγιά του, βασίλισσα Όλγα της Ελλάδας και τον δήμαρχο της Κέρκυρας Αλέξανδρο Κοκοτό.

Βέβαια, όταν επρόκειτο να παντρευτεί την Ελισάβετ, τα άλλαξαν όλα. Εγκατέλειψε θρήσκευμα και τους Ελληνικούς και Δανέζικους βασιλικούς του τίτλους και έγινε Βρετανός υπήκοος, υιοθετώντας το επώνυμο Μαουντμπάντεν των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου (Φίλιπ Μαουντμπάτεν), ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ της Μεγάλης Βρετανίας, είναι επίσης το μακροβιότερο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας. Η οικογένειά του εξορίστηκε από τη χώρα όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος. Έχοντας εκπαιδευτεί στην Γαλλία, την Γερμανία και την Μεγάλη Βρετανία κατατάχθηκε σε ηλικία 18 ετών στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, το 1939. Από τον Ιούλιο του 1939 άρχισε να αλληλογραφεί με τη 13χρονη τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν μακρινή ξαδέλφη του, την οποίο είχε συναντήσει για πρώτη φορά το 1934. Έτσι ερωτεύτηκαν και…

 

Η συνέχεια εδώ nikosonline.gr