ΕΚΕΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

 

Η κουβέντα του μαλάκα είναι αυτή. ''Πάμε παραλία να βουτήξουμε στη θάλασσα να δροσιστούμε''. Μέχρι εκεί φθάνει το μυαλό του. Και επειδή δεν αντιλαμβάνεται σε ποια νερά κολυμπάει, μάλιστα όταν αυτά είναι του ευλογημένου Αιγαίου, ο μαλάκας την κάνει στην πλαζ οργανωμένος. Με πακέτο τσιγάρα και δύο κινητά τηλέφωνα. Μιλάμε για τον απόλυτο χάλια. Σα να μπουκάρει στην εκκλησία με τον υπολογιστή του, μαζί και κάτι καλώδια στα αυτιά. Για να πιάσει, φαίνεται, καλύτερη επαφή με το υπερπέραν, το πέραν του πέρατος, εκεί που κυκλοφορεί ο μεγαλοδύναμος. Εκεί που βρίσκεται ο άγιος Φανούριος και ο όσιος Βαλάντης.

Στη θάλασσα ειδικά του Αιγαίου, κύριε μαλάκα, εκεί όπου κρύβονται όλα τα μυστικά της ύπαρξης, μπαίνεις για να εξαγνιστείς. Να πάρεις το φάρμακο σου. Αν θέλεις μόνον να δροσιστείς, η δουλειά γίνεται και στο καλύβι σου κάτω από την ντουζιέρα.

Με μία βουτιά στο Αιγαίο έρχεσαι σε επαφή με τα μεταλλικά στοιχεία που δεν υπάρχουν σ’ άλλα νερά. Και έχεις μία διαφορετική επαφή με τον Θεό, μιλάμε για τον Ήλιο, όχι τον άγιο Ανδρόνικο και τον άγιο Παχούμιο. Συνταγή σου δίνει ο γιατρός και επενεργεί μετά από δύο ώρες, μία ώρα αρκεί στα νερά του Αιγαίου και ξαναγεννιέσαι. (Στη φώτο, νερά της Μήλου.)

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ