ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΥΛΑΚΗΣ

 

Βιάστηκε 22χρονος σε φυλακή της Κύπρου. Συμβαίνει. Σε πολλές φυλακές. Σ' όλες τις χώρες. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο θύμα Ρουμάνος κρατούμενος. Ο αρμόδιος της κυβέρνησης θα πάρει μέτρα, λέει. Δεν είναι εύκολο.
Όταν κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό, παίζει καθεστωτικά, δηλαδή σε μόνιμη βάση, τέλος πάντων είναι ''θεσμός'', δεν το αντιμετωπίζεις με λόγια. Ούτε με νόμους. Χρειάζεται να εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα, η παρέμβαση να 'ναι και γαμώ. Πολύ σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα ξοδευτεί, θα προσλάβει κόσμο, θα θίξει δεδομένα πολλών δεκαετιών.

Στις φυλακές είναι μάστιγα αυτό. Ο βιασμός πιτσιρικάδων. Ο παθών δύσκολα να γλυτώσει, διότι συνήθως δεν θα του την πέσει ένας. Αν αντισταθεί θα φάει ξύλο από δυο - τρεις άλλους κρατούμενους.

Αληθινό περιστατικό. Στη φυλακή της Κέρκυρας, δεκαετία '70. Ο «αρχηγός» της φυλακής, εγκληματίας από κούνια έβαλε στο μάτι έναν πιτσιρικά. Στις φυλακές, με την ανοχή της διοίκησης, το κουμάντο, αλλά και το «εμπόριο», ό,τι μπαίνει και βγαίνει από τα κελιά, το κάνει ο πιο σκληροτράχηλος κρατούμενος. Ο εν λόγω της αληθινής ιστορίας μας ήταν αδερφάρα και ήθελε Ι.Χ. εραστή τον πιτσιρικά.

Φοβερά πράγματα. Την πρώτη φορά στην επαφή τους, τη στιγμή της πράξης, ο νέος, λίγο πριν τελειώσει, έβγαλε αυθόρμητα μια κουβέντα από το στόμα του: Σε γαμάω, πούστη μου...». Αυτή ήταν η καταδίκη του νεαρού. Ο ομοφυλόφιλος «αρχηγός» τον άφησε να ολοκληρώσει και επειδή θίχτηκε ο ανδρισμός του όταν ο νεαρός τον αποκάλεσε «πούστη», τον μαχαίρωσε. Τον σκότωσε.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΓΟΡΓΟΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΗΘΩΝ