ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ

 

Πριν από κάποια χρόνια η κυρία Άντζελα Δημητρίου, η γνωστή λαϊκιά τραγουδίστρια, αγαπημένη της μεγαλοαστικής τάξης και των κοσμικών που την έβρισκαν στα μπουζούκια της παραλιακής, είχε πει: «Φυσικά και κάνω λάθη. Κανείς δεν είναι άσφαλτος…».


Τέτοιες κοτσάνες έχει πετάξει αρκετές η κυρία Άντζελα Δημητρίου, που εύκολα και αβασάνιστα κάποιες φορές εκτίθεται δημόσια με το μικρόφωνο στο στόμα. Όχι, όμως, για να τραγουδήσει αλλά για να πει τη γνώμη της επί παντός επιστητού.

Του ιδίου «φαινομένου» είναι και η κυρία Ελένη Μενεγάκη, άλλο ένα δημόσιο πρόσωπο και αγαπημένο που πέφτει σε αλλεπάλληλες γκάφες. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για γκάφες, όταν κάποιος δεν ξέρει περί ποίου θέματος ομιλεί, ρωτάει, απαντάει. Όπως πολλές Ελληνίδες. Όπως πολλοί Έλληνες. Δεν γνωρίζουν κι όμως με αδιανόητη ασφάλεια δεν αποφεύγουν τον κίνδυνο να διασυρθούν. Απλά οι παρατηρητές της δημόσιας ζωής ας καταγράψουν ότι άτομα της showbiz, τέλος πάντων και επώνυμοι γενικώς, σε άγνοια και ασχετοσύνη δεν διαφέρουν σε τίποτα από κάποιον άγνωστο συμπατριώτη μας, την κυρά Σουλτάνα της γειτονιάς, τον κύριο Πίπη στα ΚΑΠΗ της συνοικίας.


Σε κάποια μεσημεριανή εκπομπή η κυρία Άντζελα Δημητρίου ήταν κατηγορηματική για την προτίμησή της στα ελληνικά προϊόντα. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορεί κανείς να μου αφαιρέσει το λάδι μου εμένα. Το ελληνικό λάδι. Δεν γουστάρω να αγοράσω... εγχώριο. Δεν θα πάρω το εγχώριο κρέας, θέλω να πάρω το... ελληνικό, το δικό μας, από το χωριό μου».

Από το χωριό της, όχι το... εγχώριο. Να γελάσουμε με την κυρία Δημητρίου; Όχι, βέβαια. Να την ειρωνευτούμε. Ποια; Μόνον αυτήν, όχι τις χιλιάδες, τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που θα έλεγαν τις δικές τους κοτσάνες μπροστά στην κάμερα.

Η κυρία Αντζελα Δημητρίου είναι αυθεντική. Μια ντίβα της νύχτας. Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει στην δεκαετία του '70 και του '80 ήταν ονοματάρα. Στη συνέχεια άντεξε, πέρασε όλα τα πέτρινα χρόνια της μπουζουκοκατάστασης. Άρχισε να παίζει μπάλα από την εποχή που το σκυλάδικο ήταν κρυμμένο σε κάποιο χιλιόμετρο της εθνικής. Τότε που δεν υπήρχαν λουλούδια. Τα πιάτα έσπαγαν στα πόδια της. Το αίμα έτρεχε από τα θραύσματα. Όχι όπως οι σημερινές τραγουδιάρες που μερικά γαρύφαλλα ξεφεύγουν, βρίσκουν μπούστο και η κυρία του κυρίου αγριοκοιτάει.

Ο Μπιθικώτσης ήταν ο... σερ Μπιθί, η Άντζελα Δημητρίου η... λαίδη Ντη. Και πολύ ελληνικά είναι αυτά. Και όπως ρωτούσαν τον Μπιθικώτση ποιον αναγνωρίζει για διάδοχο του, το ίδιο έκαναν με την κυρία Δημητρίου, η οποία γεννήθηκε σα σήμερα 18 Αυγούστου, το 1955. Ο Μπιθικώτσης κατά καιρούς είχε παραδώσει το στέμμα του σε τουλάχιστον 15 υποψήφιους διαδόχους. Η λαίδη το ξεκαθάρισε: “Δεν είναι η Πάολα, η νέα Δημητρίου... Μία είναι η Δημητρίου, εγώ...”.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ