UNA FACCIA, UNA RAZZA

 

Una faccia, una razza, σου λένε. Επειδή Ελληνες και Ιταλοί μοιάζουν στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, φυσιογνωμικά και σωματικά, αλλά έχουν και ομοιότητες στα ''εσωτερικά'' χαρακτηριστικά τους. Είμαστε και γείτονες, κι όχι μόνον.

Η Ιστορία αμετάκλητα το ’χει γραμμένο. Μετά την Αθήνα η Ρώμη είναι ο επόμενος μέγας και κρίσιμος, δηλαδή αποφασιστικός σταθμός στη διαδρομή της λευκής φυλής, της επικυρίαρχης στη γη.

Ποιος είναι ο πιο Καραγκιόζης σήμερα, θέτει επιτόπου το ερώτημα στο τραπέζι της εκπομπής ο αποδυτηριάκιας. Ο ρομάνος ή ρωμιός; Ο Ιταλός ή ο Έλληνας;

Ένας μαλάκας λαός, λέω για τους Ιταλούς, εδώ και 30 χρόνια ασχολούνται μ’ έναν κλόουν. Τον Σύλβιο Μπερλουσκόνι. Φοβερά πράγματα. Τι, όμως, να περιμένεις από τον una faccia, una razza, τον πρώτο στον κόσμο ανδρικό πληθυσμό στην επιμήκυνση του πέους. Κάποια πράγματα δεν τα αφήνεις στην άκρη. Μιλάμε πολύ σοβαρά. Τι σόι άντρας είναι αυτός που για να περνάει σαν άντρας, κάθεται στο χειρουργείο να του μεγαλώσουν το όργανό του, για ενάμισυ πόντο, άντε διόμισυ. Πόσο περισσότερο; Τη μπάμια δεν θα στην κάνουν λοστάρι.

Ασόβαρος λαός είναι εκείνος που ψηφίζει Γιώργο Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα. Και δυο φορές πρωθυπουργό τον σαχλαμάρα Σύλβιο Μπερλουσκόνι, που γεννήθηκε σα σήμερα 29 Σεπτεμβρίου, το 1936. Από το πουθενά ο Μπερλουσκόνι και αφού πρώτα ασχολήθηκε με τις κατασκεύες, στη συνέχεια έγινε ο καπετάν μηντιάρχης στην Ιταλία. Εκδότης εφημερίδων και ιδιοκτήτης καναλιών, ήλεγχε κατά 80% την ιδιωτική τηλεόραση. Αδιάφορο για τους Ιταλούς που έσερνε βαρειές κατηγορίες, φοροδιαφυγή, δωροδοκίες, απάτες, σχέσεις με την μαφία.

Ο Μπερλουσκόνι με τα γκομενιλίκια του, με τα ρεζιλίκια του ξεφτυλίζει έναν ιστορικό λαό, αλλά και ένας λαός της πλάκας, τόσο της πλάκας που ψήφισε δύο φορές πρωθυπουργό τον αερογάμη βαψομαλλιά Σύλβιο που λες είναι σταρ του σινεμά έκανε και αρκετές πλαστικές στη φάτσα..

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ ΣΟΥ!