Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΙΗ

 

Ήτανε μέσα στο διαστημόπλοιο και απολάμβανε με τα μάτια τον ωραιότερο πλανήτη του σύμπαντος. Τη γη. Μάλιστα, κύριε. Ούτε να το σκέπτεσαι, να ήσουνα φυτευτός σ’ άλλον κόσμο, σ’ άλλον πλανήτη. Καμιά σύγκριση με τον παράδεισο της μάνας Γης.

Αναφέρομαι στην κυρία Mae Jemison, την πρώτη αραπίνα αστροναύτισσα. Αμερικανίδα βέβαια, ηλικίας 62 χρόνων σήμερα. Είχε ταξιδεύσει στο διάστημα το 1992 και πρόσφατα, σε συνέδριο του ΟΗΕ, στην Πολωνία, είπε τη μεγάλη κουβέντα:

- Τι θα πει να σώσουμε τη γη; Και πως θα σωθεί ο πλανήτης μας όταν οι άνθρωποι έχουν τέτοια συμπεριφορά, τέτοιο τρόπο ζωής, που προκαλεί παρενέργειες, με συνέπεια η κλιματική αλλαγή να απειλεί…

Δεν τα είπε έτσι ακριβώς η κυρία Μαίη Τζέμισον, τα μεταφέρω σε ελεύθερη μετάφραση. Και, με την ευκαιρία, η νεγροαμερικάνα σχολίασε και το θεωρούμενο ''plan B'', την εναλλακτική λύση στον… Άρη.

Φοβερά πράγματα. Να παίζει η πιθανότητα, πιο σωστά η δυνατότητα να μεταναστεύσει το δίποδο στον πλανήτη Άρη. Επειδή η ανθρώπινη δραστηριότητα επιβαρύνει τη γη. Αντί να ληφθούν τα απαραίτητα, τα επιβαλλόμενα μέτρα για να γλυτώσει η ανθρωπότητα πάνω στο κόσμημα του σύμπαντος, η γαμημένη τεχνολογία ψάχνεται για να εξασφαλίσει την επιβίωση, δηλαδή και την επόμενη καταστροφή πλανήτη από τον άνθρωπο, σε τόπο έξω από τη φύση του.

Διαβάστε ακόμα:

ΡΟΚ ΟΠΕΡΑ «V FOR VAROUFAKIS»!